VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

CIKKEK

ÁTADTÁK AZ ELSŐ HONTHY-DÍJAKAT AZ OPERETTSZÍNHÁZBAN

A Budapesti Operettszínház a 2017/18-as évadának lezárását társulati díjak átadásával és koktélpartyval ünnepelte.

"ITT VOLT ÉS CSODÁT TETT, AZTÁN ELREPÜLT" MARY POPPINS 300. ALKALOMMAL A MADÁCH SZÍNHÁZBAN

300. előadásához érkezett a Mary Poppins musical a Madách Színházban.

KÉSZÜL A HOLNEMVOLTBOLT MESEMUSICAL

2017. december 22-én a győri Audi Arénában debütál az új mesemusical Zöld Csaba rendezésében.

PESTI BROADWAY MUSICAL STÚDIÓ KÖRKÉP

A PBS immár 16 éve várja a musical és operett világa iránt érdeklődő fiatalokat. Az alábbi körképben Somogyi Szilárd, Vágó Zsuzsi, Kocsis Dénes, Horváth Dániel és Kardffy Aisha által nyerhetünk mélyebb betekintést a stúdió működésébe.

KÖLTÉSZET NAPI KÖRKÉRDÉS

A Magyar Költészet Napja alkalmából megkérdeztük a művészeket, melyik magyar vers áll közel a szívükhöz, és miért.

VIRÁGOT ALGERNONNAK - ÖTVEN ELŐADÁS TÁVLATÁBÓL

Április 4-én jubilált a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában tavaly novemberben bemutatott Virágot Algernonnak kamaramusical. 

KALIFORNIAI ÁLOM 2. - A FILM SZÜLETÉSE

A Kaliforniai álom megszületése a rendező eltökéltségének köszönhető, ugyanis Damien Chazelle célja volt egy olyan film létrehozása, amelyben megvan a filmkészítés aranykorabeli szívbemarkoló francia és amerikai musicalek varázsa. Ráadásul mindezt át is akarta önteni a mi bonyolult és megváltozott korunkba.

KALIFORNIAI ÁLOM 1. - A FILMRŐL

A nagy érdeklődéssel várt Kaliforniai álom című romantikus filmről való villámcikk-sorozatunk első részében a film mondanivalójáról és tartalmáról olvashattok.

ARANY KOTTA DÍJ 2016 - NYERTESEK

Örömmel tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Viva la Musical! idei Arany Kotta Díjának nyertesei a következők:

SZENT MÁRTON ROCK-PASSIÓ SZOMBATHELYEN

Izgalmas színházi eseménynek lehetnek tanúi azok, akik a napokban ellátogatnak Szombathelyre, hiszen a 2016-os évet hivatalosan is Szent Márton-emlékévnek nyilvánították, így gazdag program várja az idelátogatókat.

ÍGY SZÜLETETT A SAKK - 3. RÉSZ

A Sakk 1992 óta látható a hazai színpadokon különböző változatokban. Cikksorozatunk harmadik részének témája a musical magyarországi története.

ÍGY SZÜLETETT A SAKK - 2. RÉSZ

Sorozatunk második részében a Sakk színházi verziójának nemzetközi történetét vesszük górcső alá a West Endtől a Royal Albert Hall-ig.

ÍGY SZÜLETETT A SAKK - 1. RÉSZ

Benny Andersson, Tim Rice és Björn Ulvaeus a musicalirodalom zeneileg egyik legigényesebb darabját alkotta meg 1984-ben, mely számos formában hódította meg a nézőket világszerte. Cikksorozatunkban a Sakk musical történetére tekintünk vissza.

RENDHAGYÓ TÖRTÉNELEMÓRA A SZENT ISTVÁN GIMNÁZIUMBAN

Kerényi Miklós Gábor a Marie Antoinette közelgő bemutatója kapcsán rendhagyó, zenés történelem órát tartott a budapesti gimnázium diákjainak.

A LEGENDA ÚJRAÉLED SOPRONBAN: 30 ÉV UTÁN ÚJRA SZÍNPADON A BÁBJÁTÉKOS

2016. január 9-én mutatják be A bábjátékos című rockoperát a Soproni Petőfi Színházban Vastag Tamás és Szolnoki Tibor főszereplésével, az eredeti produkciót is színre vivő Katona Imre rendezésében.

AZ ELSŐ NŐ - PRIMADONNÁK OPERETT GÁLA A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

Három legendás művésznő, három európai nagyváros és az operett-irodalom legnagyobb slágerei – a Miskolci Nemzeti Színház november 13-án mutatta be nagyszabású operett gáláját, a Primadonnákat.

A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN JUBILÁLT A CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

Egy évszázaddal az ősbemutató után nagyszabású gálával ünnepelték a Nagymező utcai teátrumban Kálmán Imre örökérvényű művét.

KÜLÖNLEGES KONFERENCIA A MAGYAR OPERETT NAPJÁN

Élő hagyomány címmel október 24-25-én tudományos és szakmai konferenciát tartottak az operettjátszásról a Budapesti Operettszínház és a 150 éves Színház- és Filmművészeti Egyetem közös szervezésében.

ÍGY LETT VILÁGSIKER A NYOMORULTAK - 5. RÉSZ

A nyomorultak hazánkban

ÍGY LETT VILÁGSIKER A NYOMORULTAK - 4. RÉSZ

Siker a filmvásznon