VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

BOHÉM CASTING

Szereposztás

Ének: 
Rudi - Boncsér Gergely
Virág - Bordás Barbara
Marcell - Brasch Bence
Kálmán - Kocsis Dénes
Tamás - Kelemen Dániel
Anett - Molnár Ágnes
Bence - Kádár Szabolcs
Erdő Ákos - Szabó P. Szilveszter 

További szereplő: Lipics Barna, Farkas Tamás, Kabai Alex, Vizi Dávid, Kovács János, Szatmári Gábor, Miklós Attila,Ambruzs Ádám, Zádori Szilárd, Godó Gabriella, Szűts Rita, Ábrahám Gabriella, Moravszki Enikő, Dybas Vivien, Faragó Alexandra, Fábián Nikolett, Horváth Mónika, Isztl Melánia 

Nyitólap

(Budapest)
Bemutató: 
2012. 11. 02.
Nincs műsoron

Tartalom

(Budapest)
Bemutató: 
2012. 11. 02.
Nincs műsoron

A történet mai, magyar fiatal művészekről szól, akik első, közös filmjüket akarják leforgatni Boris Vian (a francia avantgárd művészet különös, sokoldalú tehetsége, írója, jazz-muzsikusa, zeneszerzője és festője, a művészeti élet közismert "fenegyereke") stílusában.

A formabontás, a kísérlet és az eredeti mű iránti mélységes hódolat jegyében szándékunk szerint ez az előadás Puccini Bohémélet című, népszerű operájának különleges változata.

Zsoldos Béla rockosított hangszerelésében megtartja a nagyszerű virtuozitással komponált zene dallamvilágát; a történet pedig úgy tér el az eredeti műtől, hogy megőrzi annak szellemiségét.

A film (mint "formai elem") és a mai szleng (mint folyamatosan változó-átalakuló nyelvünk megkerülhetetlen jelensége) használata napjaink aktuális problémáira világít rá. Müller Péter Sziámi magyar szövegét felhasználva a librettót az előadás rendezője,  KERO® és Anger Ferenc írták.

A Művészet tüzesen csapongó birodalmában egymással izgatottan kergetőző ifjak lelkesedése szembesülni kényszerül a mindennapok rideg Valóságával. A két világ témája azonos, de ami az egyik oldalon a művészi önmegvalósítás örökké hálás motívuma, az a másikon az elmúlás könyörtelenül megváltoztathatatlan ténye. A filmesek végül egy valódi halált rögzítenek kamerákkal.

A darab és az előadás egyaránt a Valóság és a Művészet (a film) ütközésének kegyetlen pillanatait ábrázolva, a két "világ" összefüggéseit, és az egymást kölcsönösen meghatározó- befolyásoló (látható és láthatatlan) folyamatait kutatja.

Közös produkció a Miskolci Nemzetközi Operafesztivállal, együttműködésben a Thália Színházzal

Színlap

Szerző: Zsoldos Béla, Müller Péter Sziámi, Kerényi Miklós Gábor 
Zeneszerző: Giacomo Puccini 
Magyar szöveg: Müller Péter Sziámi 
Libretto: Kerényi Miklós Gábor 
Karmester: Kovács László 
Rendező: KERO 

Kapcsolódó tartalmak