VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

DOCTOR HERZ - KECSKEMÉT

Szereposztás

Herz: SZEMENYEI JÁNOS
Mutter: CSOMBOR TERÉZ
Olivér: SIRKÓ LÁSZLÓ
Mezzabotta: DUNAI TAMÁS
Beryll: HAJDÚ MELINDA,SIMON BOGLÁRKA
Strasser: PÁL ATTILA
Gustavson: ARADI IMRE,PUSKÁS GYULA
Winnetou: GANXSTA ZOLEE,FAZAKAS GÉZAPUSKÁS GYULA
Pancho: EGYHÁZI GÉZA,KISS ZOLTÁN
Szent Péter: FERENCZ BÁLINT
Sally: SÁFÁR MÓNIKA,FEJES SZANDRA
Einstein: KISS ZOLTÁN,SZOKOLAI PÉTER
Hamlet: FARKAS ÁDÁM
Gandhi: VÁRY KÁROLY
Szereplő: FEJES SZANDRA,TÖRÖK TÜNDE,SIRKÓ ANNA,VARGA ZSANNA,OLASZ CSABA,FERENCCZEGLÉDI ÁKOS,KISS ESZTER,ERDŐDI ZSOLT,DOMJÁN MÁTÉ SÁNDOR,KULCSÁR ISTVÁN,VIDÁCS SÁNDOR

Nyitólap

(Kecskemét)
Bemutató: 
2012. 11. 16.
Nincs műsoron

Tartalom

(Kecskemét)
Bemutató: 
2012. 11. 16.
Nincs műsoron

Az elismert tudós régóta kísérletezik az álmokkal, a valósággal és a gondolatok határainak kiszélesítésével. Doctor Herz Nobel-díjas tudós, híresség mindössze harmincéves, és már mindent elért, amit a szakmájában lehetséges. Mindezek ellenére egy padlásszoba az otthona, és nem adja a tudását a hatalomnak.

A nagy kérdés, hogy hogyan tud ellenállni a mi jó doktorunk a nyomásnak, és meddig? A hadsereg ugyanis szeretné megkaparintani új találmányát, és ezért semmitől sem riad vissza. Először csak kérik, aztán már fenyegetik, végül körbeveszik és megpróbálják megsemmisíteni. Hiszen a tudás is hatalom, jóra és rosszra egyaránt használható. A címszereplőnk neve beszélő név: doktorként az ész embere, ugyanakkor Herzként a szív embere is – csak jóra akarja használni (és használtatni) legújabb felfedezését.
Azonban nemcsak saját magát kell megvédenie, hanem szeretteit is. Oliver, az öregedő színész felesége, a Mutter után jön föl a doktor birodalmába, Mezzabotta pedig a lányát szeretné hazavinni. A lánya, Beryll azonban nem fogad szót: a végsőkig szerelmével marad.
A Madách Színház 1988-ban mutatta be a musicalt, amely nagy sikert aratott; humora és csodálatos zenéje mellett a nézők nagyra értékelték a mondanivalóját is. A mostani előadás külön érdekessége, hogy a rendező, Szerednyey Béla az ősbemutatón Olivert alakította; ebben a szerepben most Sirkó Lászlót irányíthatja. Csombor Teréz a Muttert, Dunai Tamás – aki a nevezetes Madách Színház-i előadás címszereplője volt – most az apóst személyesíti meg. A kecskeméti színpadon pedig rögtön címszerepben láthatjuk először énekelni Szemenyei Jánost.

Színlap

rendező: SZEREDNYEY BÉLA
díszlettervező: HORESNYI BALÁZSSZEREDNYEY BÉLA
jelmeztervező: ROMÁNYI NÓRA
dramaturg: NÉMETH VIRÁG
zenei vezető: KÁROLY KATI
koreográfus: BARTA DÓRA
ügyelő: CZEGLÉDI ÁKOS
súgó: PATYI SZILVIA
rendezőasszisztens: FRIGYESI TÜNDE

Kapcsolódó tartalmak