VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

ÉDESKETTES HÁRMASBAN

Szereposztás

 

Vernon Gersch

ALFÖLDI RÓBERT

MILLER ZOLTÁN

 

Sonia Walsk

OROSZLÁN SZONJA

BALLA ESZTER 

Nyitólap

(Budapest)
Bemutató: 
2007. 04. 27.
Nincs műsoron

Tartalom

(Budapest)
Bemutató: 
2007. 04. 27.
Nincs műsoron

 

Neil Simon az amerikai vígjáték első számú mestere. Neve a színházi siker biztosítéka. Marvin Hamlisch az amerikai színpadi és filmzene - minden létező díjjal kitüntetett - briliáns alkotóművésze. Sokoldalú lírai zenéje világszerte ismert, népszerű muzsikussá avatta. A magyar nézők a Chorus Line világhírű musical zeneszerzőjeként ismerhették meg. Hite szerint a zenének megvan a hatalma ahhoz, hogy közel hozza egymáshoz az embereket. És mi a titka Neil Simon darabjainak? Frenetikus humor, lélekismeret, megindítóan gyöngéd érzelmesség, és szikrázóan szellemes dialógusok, amelyek minden művében magas fokon érvényesülnek. A Madách Színház számos vígjátékot adott elő a szerzőtől, a Mezítláb a parkban, A Napsugár fiúk, az Ölelj át!, Az utolsó hősszerelmes, a Pletyka - mind kirobbanó sikert értek el. A most bemutatásra kerülő vígjáték a két világsztár - Neil Simon és Marvin Hamlisch - együttműködéséből született különlegesen szép, romantikus zenés komédia.
A játék hőse Vernon, a befutott, sikeres slágerszerző, és Sonia, a kezdő dalszövegíró. Mindketten hivatásuk megszállottjai, első találkozásuktól kezdve remekül dolgoznak együtt. Magánéleti kapcsolatuk azonban korántsem ilyen harmonikus. A feszültség fokozódik, ahogyan Sonia korábbi partnere láthatatlanul, de egyre agresszívebben közéjük furakodik. Így lesz a kétszemélyes játékból Édeskettes hármasban. A darab nagyzenekari kísérettel megszólaló dalai, és a Madách Színház tánckarának különleges funkcióban történő szereplése biztosítják a produkció sikerét.

Színlap

 

 

A Madách Színház bemutatja

Neil Simon - Marvin Hamlisch - Carole Bayer Sager

ÉDESKETTES HÁRMASBAN

(They're Playing Our Song)

zenés komédia
 

Világpremier: 1978. december 8., Ahmanson Theatre, Los Angeles

Magyarországi ősbemutató: 2007. április 27.
 

Zene:

MARVIN HAMLISCH
 

Dalszövegek:

CAROLE BAYER SAGER
 

Szöveg:

NEIL SIMON
 

Magyar szöveg:

GALAMBOS ATTILA
 

Díszlettervező:

SZLÁVIK ISTVÁN
 

Jelmeztervező:

KOVÁCS YVETTE ALIDA
 

Koreográfus:

PAPP TÍMEA
 

Zenei vezető:

KOCSÁK TIBOR

ZÁDORI LÁSZLÓ
 

Dramaturg:

SPRINGER MÁRTA

 

Világításterv:

KISS ZSOLT

 

Rendező munkatársa:

HARANGI MÁRIA

 

Rendező:

SZIRTES TAMÁS

Érdekességek

 

- A darab angol címének tükörfordítása: „A mi dalunkat játsszák”. A világpremiert 1979-ben tartották a Los Angeles-i Ahmanson Theatre-ben.
- A musicalt számos alkalommal és számos címmel játszották már Magyarországon, közülük kiemelkedik a Mámor címmel futó produkció (2001 szeptemberében, Miklós Tibor fordításában), és a Kapj el! Című darab, melyet 2004 októberében mutattak be az Ódry Színpadon.

Kapcsolódó tartalmak