VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

EVITA

Szereposztás

Eva Perón: Radnay Csilla
Che: Sándor Péter
Juan Perón: Egyházi Géza
Magaldi: Bot Gábor
Lány: Török Anna

Közreműködik: Szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, tánckara és a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Nyitólap

musical Evita
(Szeged)
Previews: 
2016. 07. 08.
Repertoáron

Tartalom

musical Evita
(Szeged)
Previews: 
2016. 07. 08.
Repertoáron

„Visszajövök és millióké leszek” – mondta Eva Perón (Evita), az argentin miniszterelnök felesége halála előtt, aki a szegénységből önerőből felemelkedve olyan életet élt, amely mintaként szolgálhat mindannyiunk számára. Emléke máig tovább él, rendkívüli alakját pedig a zseniális szerzőpáros, Andrew Lloyd Webber és Tim Rice népszerű musicalje, valamint a Madonna főszereplésével ebből készült film tette világszerte mindenki számára ismertté.

Nem csoda, hogy az 1980-as első magyarországi bemutatót követően, amely a Margitszigeten volt, minden évtizedben színpadra állították a Szabadtéri Színpadon, ugyanis örök értékeivel, az emberi sorsok megható ábrázolásával valamint nagyhatású zenéjével is a musicalek legnagyobb klasszikusai közé tartozik.

Egy törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának erkélyén. Előtte százezres, rajongó, zokogó tömeg, s könnyekkel a szemében búcsúzik: „Ne sírj értem Argentína!” Eva Perón, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hirtelen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: valaki, aki bárhol is van, segíteni akar másokon. Bár a pompa lett az osztályrésze, jól emlékszik még, mit jelent a nyomor.

Evita életútja példaértékű a ma embere számára. Hitével és kitartásával, a szegénység kátyúját maga mögött hagyva az ország élére emelkedett. Életének mottója nem a fényűzés és a gazdagság elérése volt, hanem lelkében romlatlannak maradva segíteni másokon, reményt adni az elesetteknek. Az utca emberéből az elnök feleségévé válva adott millióknak hitet

Színlap

Magyar szöveg: Miklós Tibor
Díszlettervező: Fodor Viola
Jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias
Világítástervező: Stadler Ferenc
Karigazgató: Kovács Kornélia
Súgó: Molnár Tünde
Ügyelő: Bacsa Erika
Zenei asszisztensek: Flórián Gergely, Kovács Gábor
Koreográfus-asszisztens: Czár Gergely
Rendezőasszisztens: Czene Zoltán

Karmester: Koczka Ferenc
Rendező-koreográfus: Juronics Tamás

Érdekességek

A Szabad Tér Színház és a Szegedi Nemzeti Színház koprodukciós előadása.

Kapcsolódó tartalmak