VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

HOLDBELI CSÓNAKOS

Szereposztás

 

A holdbeli csónakos  BAKOS-KISS GÁBOR
Jégapó  VARGA JÓZSEF
Pávaszem, leánya  SZAKÁCS HAJNALKA
Nagymedve, lapp fejedelem  MISKE LÁSZLÓ
Medvefia, lapp trónörökös  KISS GERGELY MÁTÉ
Vitéz László  OLT TAMÁS
Bolond Istók  MERCS JÁNOS
Paprika Jancsi  VRANYECZ ARTÚR
Gyöngyvér, Jégapó udvari énekesnője  EDELÉNYI VIVIEN
Sólyomistennő  POZSONYI ÁGNES
Kínai császár, Hóhér  BOCSKAI ISTVÁN
Szerecsen király  ENDI ANDRÁS
Krétai király, Börtönőr  MOLNÁR ENDRE
Sumér máguskirály  STEUER TIBOR
Lapátos hindu, zongorista  DARGÓ GYERGELY

Nyitólap

(Debrecen)
Previews: 
2012. 11. 08.
Bemutató: 
2012. 11. 14.
Nincs műsoron

Tartalom

(Debrecen)
Previews: 
2012. 11. 08.
Bemutató: 
2012. 11. 14.
Nincs műsoron

A színház így ír az új produkcióról:

Vitéz László, Paprika Jancsi, Bolond Istók nem ismeretlenül csengő nevek előttünk, mindannyian egyszer legalább összefutottunk velük életünk során: gyerekkorunkban nagymamával a Városligetben, felnőttként gyermekünkkel a debreceni Mutatványos Parkban, vagy ha máshol nem, a képernyőn keresztül. Pávaszem, Jégapó magyar király leánya a boldogságot az égi szerelemben keresi, a Holdbeli csónakossal való találkozástól várja.

Az álmodozó Pávaszem kezének elnyerésére négy kérő pályázik. Huang-ti, a kínai császár erőszakkal, katonasággal akarja megszerezni; Temora, a gonosz kelta királynő eladja Memnonnak, a kincset ígérő szerecsen fejedelemnek; tőle elrabolja Idomeneus, a krétai király; ezután Dumuzi, a sumir főpap foglya lesz, aki bűvölő-bájoló varázslattal tör életére... Pávaszem eljut a majmok országába is... Vitéz László, Paprika Jancsi és Bolond Istók - meg persze Medvefia, lapp királyfi - Pávaszem kiszabadításán fáradoznak, de a lány változatlanul a Holdbeli csónakos után vágyakozik. A Sólyomistennőnek kell végül csőrével a fiatalok szívéből a valódi szerelmet napvilágra hozni.

"Magyar tárgyú, magyar ritmikájú mesejátékénak" mondja a költő saját darabját, és minthogy a Weöres-színjátszásnak nincs még rögzült hagyománya, óriási lehetőség egy-egy alkotó számára a megszólaltatás formájának megtalálása. A darabot táncjátékként Gemza Péter koreográfus a Hajdú Táncegyüttes művészeivel és társulatunk színészeivel viszi színre.

Színlap

Weöres Sándor: Holdbeli csónakos

Táncos-zenés mesejáték

 

Súgó: Dihen Viktória | Ügyelő: Karl József | Rendezőasszisztens, video: Jóvér Csaba | Díszlettervező: Gemza Péter | Jelmeztervező: Aleksandra Pešić | Zeneszerző: Solti Árpád | Dramaturg: Kozma András

Rendező: GEMZA PÉTER

Kapcsolódó tartalmak