VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

JEKYLL ÉS HYDE

Szereposztás

Jekyll/Hyde
MOLNÁR LÁSZLÓ


Lucy Harris
MOLNÁR SZILVIA

Emma Carew
TUNYOGI BERNADETT


John Utterson
MAKRAI PÁL

Sir Danvers Carew
BARDÓCZY ATTILA

 

Simon Stride
KŐRÖSI ISTVÁN

Nellie
KOÓS RÉKA

 
 

Lors Savage, Spider
GREGOROVICS TAMÁS

Lady Beaconsfield
KOÓS RÉKA


Püspök
BODROGI ATTILA


Sir Archibald
GÖMÖRI KRISZTIÁN

Glossop generális
MATUS GÁBOR

Pool, Jekyll inasa
GÖTZ ATTILA

Mike
KLINGA PÉTER

Albert
KECSKEMÉTI RÓBERT

Davie
BRÓDY NORBERT

Ned
P. PETŐCZ ANDRÁS

Bill
MODOR MILTIÁDÉSZ

Jack
GÖTZ ATTILA

Tom
DEME GÁBOR

Sarah
FERTÁLY KATA

Rosie
MIGÁLY SZILVIA

Nancy
PHILIP KATA

Jennie
KOJSZA MELINDA

Sarah
DOMOKOS ÉVA

 

 

 


 

Nyitólap

(Győr)
Previews: 
2002. 01. 10.
Bemutató: 
2002. 01. 11.
Repertoáron

Tartalom

(Győr)
Previews: 
2002. 01. 10.
Bemutató: 
2002. 01. 11.
Repertoáron
 

A musical alapjául R.L. Steveson Dr. Jekyll és Mr. Hydek ülönös esete c. novellája szolgált, melyet az irodalomban a horror mérföldköveként emlegetnek. Az 1866-ban megjelent mű méltán vált világhírűvé, hiszen az egyik legfontosabb kérdést veti fel: hol húzódik a lélekben a határ a jó és a gonosz között?

Dr. Henry Jekyll, a jónevű angol elmeorvos a személyiségben meglévő kettősség motívumait és mechanizmusát kutatja, miközben kifejleszt egy olyan szérumot, amely segítségével az emberi lélek mélyére, a mindannyiunkban meglévő gonosz közelébe lehet jutni, kivívva ezzel a korabeli hipokrita és konzervatív medicina ellenszenvét. Hol húzódik a határ a jó és a rossz között? Meddig és hogyan juthatunk el személyiségünk megismerésében, ha a sötét oldal titkait kutatjuk? S ha elérünk a személyiség legmélyebb rétegeihez, ha megtapasztaltuk gonosz énünk lényegét, van-e visszaút társadalmi létünkbe? A kérdésekben felvetett problémákra Dr. Jekyll merész megoldást talál: önmagán próbálja ki a szérumot. Azonban a választ, a borzalmas bizonyosságot már Mr. Edward Hyde-tól tudjuk meg...

Az 1997-es bemutatót követő évben a darabot négyszer jelölték Tony-díjra, amely a musicalvilág legrangosabb elismerése. Magyarországon a világon harmadikként mutatták be a Musical Színház előadásában. A darab főszereplő-rendezője Molnár László, a Musical Színház Evita és Jézus Krisztus Szupersztár című produkcióinak rendezője, koreográfusa pedig Rogács László.

Színlap

A Musical Színház bemutatja:

Frank Wildhorn - Leslie Bricusse - Valla Attila

JEKYLL ÉS HYDE

Világpremier: 1990. május 24., The Alley Theatre, Houston, Texas, USA
Magyarországi ősbemutató: 2001. február 16., Thália Színház, Budapest

Zene
FRANK WILDHORN


Szöveg:
LESLIE BRICUSSE

Magyar szöveg:
VALLA ATTILA


Díszlet:
KISKOVÁCS GERGELY

Jelmez:
TORDAI HAJNAL

Koreográfus:
ROGÁCS LÁSZLÓ

Rendező:
MOLNÁR LÁSZLÓ

Érdekességek

A SZERZŐKRŐL
 

Frank Wildhorn - zeneszerző

 

Frank Wildhorn New Yorkban született, Floridában nevelkedett. Szerzeményei között populáris, színházi és klasszikus darabok is megtalálhatók.

 

Ő az első amerikai szerző, akinek egyszerre három darabját tűzték műsorra a Broadway-n: a Jekyll & Hyde-ot, a Vörös Pimpernelt és a Polgárháborút. Műveit világszerte játsszák, 1997-ben a Jekyll&Hyde Broadway cast felvételéért Grammy díjjal tüntették ki. A Jekyll&Hyde-ot Magyarországon a Musical Színház mutatta be hatalmas sikerrel, amely produkciót a Szegedi Nemzeti Színház is meghívta.

 

 

 

Leslie Bricusse – dalszövegek

 

Leslie Bricusse dalszövegírói-zeneszerzői munkássága számtalan filmhez, musicalhez, színdarabhoz járult hozzá. 1931 január 29-én született, tanulmányait University College School and Gonville-ben végezte. Cambridgeben a Footlights Reuve Club volt, és megalapította a Musical Comedy Clubot. Ott társszerzője, rendezője és előadója volt első két musicalének: Out of the blue és Lady at the Wheel – ami megalapozta az útját a West End felé. Több mint negyven film és musical zenéje fűződik a nevéhez.

 

Munkáját elismerendő tízszer jelölték Academy Awardsra, kilencszer Grammy-, és négyszer Tony-díjra. kétszer nyert Oscar-díjat, valamint nyolc Ivor Novello Award és egy Grammy-díj tulajdonosa.

 

 

 

Valla Attila – magyar dalszövegek

 

Valla Attila két  évtizede dolgozik a pop-rock szakmában, dalszövegeit olyan nagy nevek őrzik mint Cserháti Zsuzsa, Zséda, Gáspár Laci, Emberek, Nox, Hooligans, Szulák Andrea, Mester Tamás. Közel ezer dal írója.

 

Kiemelkedő munkájáért kétszer jelölték Aranyművész díjra, 1996-ban Huszka Jenő díjat kapott s az eMeRTon díjat is magáénak tudhatja.

 

A színházi világban olyan darabok fűződnek nevéhez, mint a Diótörő és Egérkirály, Katonadolog és a Macskafogó; fordítóként a Jekyll és Hyde, a Hair valamint az Őrült nők ketrece dalszövegeit jegyzi, filmek terén pedig többek között ő írta a Hippolyt, a Kútfejek, az Apám beájulna és az Egy szoknya, egy nadrág jó néhány dalszövegét..

 

 

 

Molnár László - rendező

Molnár László 1966-ban született Kecskeméten. 1975-től a Magyar Állami Balettintézet növendéke. 1984-1987 között a kecskeméti Katona József Színház tagja, mint gyakorlatos színész. 1987-ben kerül a Békés Megyei Jókai Színházhoz, ahol – egy rövid debreceni kitérővel –kilenc évig dolgozik. 1996-tól 1999-ig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművésze.1998-ban megalapítja a Musical Színházat hazánk máig egyetlen produkciós színházát.
Főbb szerepei: Ibolya Ede – Csókos asszony; Horatio – Hamlet; Juvenalis – Sztárcsinálók; Valkai – Légy jó mindhalálig; Trigorin – Sirály; Baracs – Mágnás Miska;  Magister – Vörös Malom; Zsupán – Marica grófnő; Raul – Montmarte-i ibolya; Che – Evita; La Hire – Jeanne D’Arc; Jekyll/Hyde – Jekyll és Hyde; Jean Valjean – Nyomorultak

 

Rendezései: Deval: Potyautas; Webber-Rice: Evita; Jézus krisztus Szupersztár; Wildhorn-Bricusse: Jekll és Hyde; Best of Broadway-musicalshow

Kapcsolódó tartalmak