VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

WEST SIDE STORY - BUDAPEST

Szereposztás

Maria: Miklósa Erika
Maria/táncos: Boros Ildikó
Tony: Boncsér Gergely
Tony/táncos: Bajári Levente
Riff Bátki: Fazekas Zoltán
Riff/táncos: Szakács Attila
Bernardo: Káldi Kiss András
Bernardo/táncos: Apáti Bence
Anita Megyesi: Schwartz Lúcia
Anita/táncos: Gikovszki Sznezsana
Doki Szabó: Sipos Barnabás
Krupke: Bozsó Péter
Glad Hand: Molnár Levente
Action: Irlanda Gergely
A-rab: Tóth Máté
Snow Boy: Fekete Károly
Big Deal: Blahó Gergő
Diesel: Kristóf István
Baby John: Nótás György
Gee-Tar: Czakó Máté
Bárkié: Szumelidisz Krisztina
Chino: Szmerek Tamás
Consuela: Busa Gabriella
Rosalia: Vajda Klára
Francisca: Karácsonyi Linda
Margarita: Wiedemann Judit

Nyitólap

(Budapest)
Bemutató: 
2015. 09. 11.
Repertoáron

Tartalom

(Budapest)
Bemutató: 
2015. 09. 11.
Repertoáron

Manhattan nyugati, szegények lakta negyedében sok a feszültség. Nem ritka a rivális bandák harca. A helyi amerikai fiúk, a Jetek bandája próbálja megvédeni a felségterületét a puerto ricói bevándorlókból álló másik bandától, a Cápáktól. Krupke őrmester már nagyon unja a sok rendbontást, túl sok munkát adnak neki a srácok. A Jeteket megpróbálja a maga oldalára állítani, remélve, hogy együtt majd könnyebben meg tudják tisztítani a környéket a bevándorlóktól.
A Jetek azonban elhatározzák, hogy végső összecsapásra hívják ki a Cápákat, hogy végleg eldőljön annak a pár utcának a sorsa, amit a tulajdonuknak tekintenek. A Jet-vezér Riff az esti táncos mulatságon ki akarja hívni Bernardót, a Cápák vezérét küzdelemre.
Riff felkeresi a Doki kisboltjában dolgozó régi jó barátját, Tonyt, aki maga is a Jetek egyik alapító tagja volt. Tony már jó útra tért, kiszállt a bandából, ezért először vonakodik, de végül megígéri, hogy ott lesz este a bálon.
Eközben a varrodában, ahol a puerto ricói bevándorló lányok dolgoznak, Bernardo kedvese, Anita igazítja Mariára első báli ruháját. Maria Bernardo húga, nemrég érkezett Amerikába.
Este a táncos összejövetelen Maria és Tony első látásra egymásba szeretnek. Bernardo nem tűri el Tony közeledését Mariához és haza küldi a húgát a számára kijelölt vőlegénnyel, Chinóval. Riff és Bernardo megállapodnak, hogy a buli után Doki kisboltjában haditanácsot tartanak.
Még ezen az éjszakán a két fiatal újra találkozik Maria lakásánál, és Tony megígéri, hogy másnap Mariáért megy munka után a varrodába. Alighogy Tony elmegy, megérkeznek a Cápák, és azon vitatkoznak, hogy hol jobb az élet: itt Amerikában vagy Puerto Ricóban.
Éjjel a két banda Doki kisboltjában találkozik, hogy megállapodjon a végső összecsapás részleteiben. Tony késve érkezik, és lebeszéli őket a veszélyes fegyverekről, helyette azt javasolja, hogy puszta kézzel küzdjön meg egymással a két banda egy-egy tagja. A tanácskozást Krupke őrmester szakítja félbe, és hazazavarja először a Cápákat, majd a Jeteket, akik nem akarják elárulni neki, hogy hol és mikor lesz a harc. Tony kettesben marad Dokival és elmondja neki, hol járt az éjjel, és hogy szerelmes.
Másnap munka után Tony és Maria ismét találkozik a varrodában és titokban eljegyzik egymást. Maria arra kéri Tonyt, hogy akadályozza meg a verekedést.
Tony az utolsó pillanatban érkezik az összecsapás helyszínére. Bernardo verekedést provokál Tonyval, de ő békülni akar. Bernardo Tonyra támad, porig alázza, amit Riff nem bír elviselni, kést ránt, és ő áll ki Bernardóval. Tony közéjük lép, Riff megtorpan, és ezt használja ki Bernardo: leszúrja Riffet. Tony gondolkodás nélkül megöli Bernardót.

Eközben Maria odahaza vidáman várja vissza Tonyt. De nem Tony érkezik, hanem Chino a rossz hírrel, hogy Tony megölte Bernardót. Maria összeomlik, de a hamarosan megérkező Tonynak mégis megbocsájt, és arra kéri, ne adja fel magát a rendőrségen, hanem töltse vele az éjszakát.
Eközben a Jetek az utcán bujkálnak, nem mernek hazamenni. A-rab és és Baby John rémülten idézik fel, hogy mi történt az elmúlt órákban.
Mariához hajnalban bekopog Anita, aki Bernardo elvesztése miatt van teljesen összetörve. Tony kiszökik az ablakon, de megbeszélik, hogy Doki boltjában vár Mariára. Anita elmondja Mariának, hogy Chino bosszút akar állni Tonyn. Krupke nyomozó érkezik, hogy kihallgassa Mariát, így helyette Anita megy el Doki boltjába figyelmeztetni Tonyt.
A boltban viszont a Jetek rátámadnak Anitára és erőszakoskodnak vele, ezért a lány dühében azt hazudja, Chino rájött mindenre és lelőtte Mariát. Doki viszi meg a hírt a pincében bujkáló Tonynak, hogy Maria meghalt. Tony kirohan az utcára és üvöltve keresi Chinót, hogy az végezhessen vele is. Amikor megpillantja Mariát, Chino hátba lövi. Maria karjaiban hal meg.

forrás: opera.hu

Színlap

Szövegíró: Arthur Laurents
Dalszövegíró: Stephen Sondheim
A szövegkönyvet fordította, dramaturg: Leányvári Enikő
Rendező, koreográfus: Novák Péter
Díszlettervező: Horgas Péter
Jelmeztervező: Szelei Mónika
Koreográfus: Molnár Éva / Bordás Attila
Balettmester: Rujsz Edit
Az MTF növendékeit koordinálja: Janács Evelyn
Animációtervező: Braun László
Karigazgató: Strausz Kálmán

Kapcsolódó tartalmak