VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

FÓRUMOZÁSI IRÁNYELVEK

Nincs válasz
VLM Online

 

Általános fórumozási szabályok

A VLM Fórum üzemeltetője és tulajdonosa a Viva la Musical! On-Line Kft. A Fórumot az üzemeltető azzal a céllal hozta létre, hogy musicale, a zene és a színház világa iránt érdeklődőknek biztosítson helyet a közösségi élet színteréül, kulturált formában való beszélgetéshez, információ cseréhez, kapcsolattartáshoz. A Fórumon való írás, olvasás, részvétel nem jog, hanem lehetőség. Aki ezzel a lehetőséggel nem építő, jó szándékkal él, hanem rombol, ártó szándékúan visszaél, azt a Fórum üzemeltetője, vagy meghatalmazottja (Adminisztrátorok, Moderátorok) előbb figyelmezteti, majd szükség szerint jogosultságok megvonásával büntetheti.

Az Általános fórumozási szabályok el nem olvasása, nem ismerete nem mentesít a be nem tartásából eredő következmények alól.


I. Fórumba történő regisztrálás

A regisztrálás célja a fórumozók azonosítása, a hozzájuk tartozó jogosultságok kiosztása, spam robotok kiszűrése. A regisztráció során megadott személyi adatokat az üzemeltető az Adatvédelmi irányelvek alapján kezeli. A fórum nyilvános részeit mindenki láthatja, olvashatja, azonban a fórumhoz hozzászólni és egyéb funkciókat használni csak regisztrált felhasználók tudnak. 
Regisztrációnál mindenki szabadon választhatja meg a felhasználói nevét (nick-jét) az erkölcsi, stb. szabályok betartása mellett. A felhasználói nevét a felhasználó utólag már nem tudja megváltoztatni. Ha mégis erre lenne igény, ezt kizárólag Adminisztrátor segítségével, megfelelő indoklást követően lehet megtenni. Ehhez adminisztrátori segítséget az info [at] vivalamusical [dot] hu címen lehet kérni. A regisztráció során megadott e-mail címre a rendszer automatikusan megerősítést kérő levelet küld. A megerősítés elmulasztása esetén a regisztráció nem jön létre.

A fórumba bárki szabadon regisztrálhat, illetve használhatja bizonyos szolgáltatásait. Ez alól kivétel a gazdasági társaságok, szervezetek képviselőinek regisztrációja, akik a fórumot „ingyen”reklám céljául kívánják használni. Részükre ezt a tevékenységet folytatni kizárólag az üzemeltetővel történt megegyezés alapján lehetséges. 

Egy személy csak egy felhasználói névvel regisztrálhat, valamint egy regisztrált felhasználói nevet csak egy személy használhat. A duplikált felhasználókat vagy szándékos megtévesztőket a moderátorok azonnali hatállyal és véglegesen kizárják.


II. Felhasználók lehetőségei és jogosultságai

1. A nem regisztrált, úgynevezett Vendég felhasználók: (Regisztráció vagy az azonosítás céljául szolgáló bejelentkezés nélkül minden felhasználó ebbe a csoportba kerül.)

a. Láthatják a fórum nyilvános részeit, olvashatják a hozzászólásokat, használhatják a "keresés" funkciót.

b. Nem írhatnak, és nem válaszolhatnak a hozzászólásokra, nem adhatnak fel hirdetést, nem láthatják a regisztrált tagok adatlapját (e-mail cím, MSN, stb.) és nem küldhetnek e-mailt regisztrált felhasználóknak.

 

2. Regisztrált felhasználók: (Automatikusan ebbe a csoportba kerül mindenki aki regisztrált és bejelentkezett a Fórumra): 

a. Láthatják a nyilvános topikokat, olvashatják a hozzászólásokat, használhatják a "keresés" funkciót, szerkeszthetik az adatlapjukat, egyéni beállításokat hozhatnak létre, megváltoztathatják belépő jelszavukat. Láthatják regisztrált tagok adatlapját és adatait, küldhetnek e-mailt más regisztrált felhasználóknak.

b. Nem láthatják a regisztrált VLM csapat tagok számára létrehozott nem nyilvános topikokat, nem változtathatják meg a regisztrációs nevüket (csak erős indokkal lehetséges a név változtatása, mely az adminisztrátor egyéni döntése alapján kerül jóváhagyásra). Nem törölheti hozzászólásait.

3. Adminisztrátorok és moderátorok a Viva la Musical! On-Line Kft. mint üzemeltető által felhatalmazott regisztrált felhasználók, akik egyéb moderátori és adminisztrációs jogkörrel és eszközökkel is fel vannak ruházva.


III. Moderáció

1. Moderációval kapcsolatban, általánosságban: Azt, hogy melyik topikban mi jelenik meg megfelelő helyen, illetve mi nem, a Moderátorok hivatottak pásztorolni. A Moderátorok jogosultak eldönteni hogy egy hozzászólás tartalma, hangneme elfogadható-e az adott topikban, vagy a Fórum teljes egészében.. A Moderátor, amennyiben szükséges, figyelmeztet (hozzászólásba beleírva, vagy mailben), illetve formailag, tartalmilag moderál, javít egy hozzászólást, szükség esetén áthelyezi vagy törli azt.

2. A Moderátorok dolga a Fórumon a közösség érdekében a rend fenntartása. A moderátoroknak joga és lehetősége van egy felhasználót mailben figyelmeztetni. Súlyosabb, vagy halmozott esetben jogosult akár előzetes figyelmeztetés nélkül - utólagos indoklással - egy felhasználó jogosultságait korlátozni, legvégső esetben a felhasználót kitiltani.


IV. Hozzászólásokkal kapcsolatos szabályok

1. Regisztrációjával minden felhasználó elfogadta a VLM Fórumon mindenkor érvényben levő Általános fórumozási szabályzatot, a helyi Szabályzatokban foglaltakat, illetve, hogy nem küld semmilyen politikai tartalmú, sértegető, obszcén, vulgáris, rágalmazó, gyűlöletkeltő, támadó, közízlést sértő vagy bármely más olyan tartalmat, mely sérti a Fórum közösségének érdekeit, közös nézeteit. Továbbá, regisztrációjával minden felhasználó elfogadta, hogy az általa írt hozzászólások, feltöltött tartalmak fölötti rendelkezés jogáról az elküldésükkel lemond a Fórum üzemeletetői javára, illetve hogy ezekért, ezekben foglaltakért a VLM Fórum semmilyen felelősséget nem vállal.

2. Tilos a hozzászólásban túlzottan (olvashatatlanul) kicsi betűméret használata (lásd 80-as méretnél kisebb), ahogy kerülendő indokolatlan használata a normálnál nagyobb betűméretnek, mert rontja az olvashatóságot, és rontja a topik kinézetét.

3. Hozzászólás írásakor meg kell győződni arról, hogy a hozzászólást a felhasználó a megfelelő topikba küldi, kérdés felvetése előtt - szem előtt tartva, hogy mások ideje is legalább annyira drága, mint a kérdezőé - illik visszaolvasni az adott topikban, hogy nem hangzott-e már el a kérdés, nem tárgyalták, válaszolták-e már meg a témát a korábbiakban. A nagy mennyiségű hozzászólás miatt célszerű a keresőt is használni e célból.

4. Nem illik egy hozzászólásban feltett kérdésre - tekintve, hogy ez egy fórum és nem egy levelező lista - emailben választ kérni, kivéve, ha kérdés konkrét személyhez szól, vagy nagyon személyes témákat érint (utóbbi esetben célszerűbb mailben írni inkább, hozzászólás helyett).

5. A regisztrált felhasználók a hozzászólás elküldése után szerkeszthetik a hozzászólásukat. Ez alapvetően egy lehetőség, például az utólag észrevett gépelési, stb. hibák javítására, de egyben kötelező is használni, ha például az elküldés után, mielőtt még az adott topikba másik felhasználótól hozzászólás érkezne, eszébe jut a felhasználónak egy lefelejtett félmondat, gondolat, vagy valami javítani, kiegészíteni való. Azaz: amennyiben a felhasználóé az utolsó hozzászólás a topikban, a hozzászólás - szerkesztés használata helyett való - külön hozzászólásban történő javítása, kiegészítése nem megengedett, mert zavaró.

6. A VLM Fórum publikus fórum, topikjai - néhány kivételtől eltekintve - bárki által olvashatóak, a különböző kereső oldalak által láthatóak, így hozzászólás írásakor érdemes nagyon figyelni, óvatosnak lenni, hogy milyen adatokat adunk ki magunkról, másokról. Ha személyes adatokat (tel.szám, lakcím, stb.) írunk magunkról, vagy másokról egy hozzászólásban, azt mindenki a saját felelősségére teszi, ezzel kapcsolatban a Fórum üzemeltetője semmilyen formában nem tehető utólag felelőssé. Más magánszemélyek személyes adatainak kiadása, kitárgyalása szigorúan tilos, kivéve, ha az érintett ehhez határozottan (írásban) és utólagosan is bizonyíthatóan hozzájárult.

7. Minden fórumozó köteles kerülni a veszekedést és mások sértegetését, illetve igyekezzen együttműködni a Moderátorokkal és az Adminisztrátorokkal is. A moderáció elsődleges célja a VLM forum színvonalának megőrzése.

8. Tilos politikai tartalmú, obszcén, reklámnak minősülő vagy másokat sértő képek feltöltése, beillesztése vagy linkelése a fórum területére illetve az avatarhoz. A képeknél illetve az egyedi esetek elbírálásánál a moderátor döntése az irányadó.


V. Regisztráció törlése és ehhez kapcsolódóan hozzászólások törlése

Egy felhasználó regisztrációját és/vagy hozzászólásait csak Adminisztrátor, vagy Moderátor tudja törölni. 
Regisztráció - bármilyen okból való - törlése után, a törölt felhasználó hozzászólásainak teljes, vagy részleges törléséről, megtartásáról az üzemeltető, illetve megbízottjai (Adminisztrátorok, Moderátorok) jogosultak dönteni, a fórum tartalmi egységének megőrzését tartva szem előtt elsődleges szempontként. 


A regisztráció - bármilyen okból való - törlése után, a törölt felhasználó felhasználói neve (nickje) törlődik a taglistából, adatlapja, és az azon megadott adatok sem érhetők el a továbbiakban, valamint a fórumon megmaradó hozzászólásai melletti adatlapon (valamint a hozzászólás fejlécében, a küldőnél) csak a nickje marad látható, egyéb adatai nem, nickje nem kattintható, kereshető a továbbiakban.


VI. Egyéb megkötések, szabályok

Avatar használata: az Avatar (regisztrált névhez tartozó kép) használata nem kötelező, de használata esetén csak a regisztrált felhasználóról készült kép vagy a fórum témájához kapcsolódó kép (például egy musicalből) állítható be. Szigorúan tilos reklám célzatú, politikai, a közösséget ingerlő kép használata, melyet a moderátorok azonnal eltávolíthatnak.


Jó fórumozást kívánunk!