VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

ÍRD LE, MIT GONDOLSZ A NYOMORULTAK FILMRŐL, ÉS NYERJ CD-T ÉS PLAKÁTOT!

17 válasz [Utolsó bejegyzés]
VLM Online

Láttad már A nyomorultak filmet? Neked hogy tetszett? Írd meg fórumunkban véleményed 2013. január 31-ig, és nyerd meg a film zenéjét és plakátját! A terjedelmet Rád bízzuk: lepj meg minket írásoddal! 

gelphie.becker

A film kb olyan volt, amilyenre vártam. Mivel hónapok óta követem a híreket, ezért sejteni lehetett, hogy kiken lesz a hangsúly, és kiket fognak visszatartani. Személy szerint nekem ez a hozzáállás nem tetszik, de nem is azoknak készült a film, akik szeretik a musical színházat, hanem azoknak, akik nem ismerik (ilyen gyenge énekléseket színpadon még vidéki színházban se hallottam). Ezt produceri szempontból hajlandó vagyok lenyelni, mert legalább a mellékszerepekre leszerződtettek olyan neveket, akiket a West Endről ismertem. Így aztán amíg ma mindenki a nagy Hollywood-i nevektől volt oda a nézőtéren, nálam a film abszolút csúcspontja Gina Beck kb 3 másodperce a rémesen furcsán levágott Turningben és a barrikádfiúk voltak. Kevésbé volt meglepetés, hogy Eponine szerepét megvágták, és mivel olvastam a forgatókönyvet, azt is tudtam, hogy a számokat átcsoportosították, ezt meg tudom érteni lévén azok után, amit Hooper művelt, de mivel Eponine az egyik kedvenc musical karakterem, szeretni nem tudom a döntést, maradni kellett volna inkább az eredeti sorrendnél. Ezek után nem volt meglepő, hogy nem hagyták teljesen érvényesülni Samanthát. Ezért volt kellemesebb meglepetés, hogy Aaron Tveit-et viszont hagyták úgy énekelni, ahogyan megszoktam tőle, jobban járt Enjolras-val, mint Marius-szal tette volna. Fra Fee, Killian Donnelly, Alistar Brammer és George Blagden jelenléte a filmben a másik csúcspont volt, jó volt látni ismerős londoni arcokat a filmvásznon. Hugh Jackman véleményem szerint pokolian gyengén énekelt (súlyosbította a helyzetet, hogy néhány napja néztem meg az O2 koncertet), a többi nagy névnek voltak helyenként erősebb számaik, de messze elmaradt attól, amit színpadon láttam/hallottam Lengyelországban pár hónapja egy erősen understudy előadáson, és még jobban az O2 koncerttől vagy a személyes kedvencem 21. jubileumi BBC-i felvételtől. De ahogy elnéztem a közönség reakcióját különösebben nem tartotta senki rossznak, nekem meg marad a színházi verzió képzett musical színészekkel.

sebireka

Én sajnos még nem láttam,de édesanyám 1987-ben a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Rock Színház színészeinek előadásában pl: Vikidál Gyula (Jean Valjean),Szinetár Dóra(kicsi Cosett) volt szerencséje megnézni.Nagyon szép emlékei vannak róla.Kisebb koromban rengeteget hallgattuk az előadás felvételeit kazettán,és nekem is nagyon megtetszett.Sokszor gondoltam rá,hogy ha egyszer lesz lehetőségem rá meglepem egy színházjeggyel,de eddig nem volt alkalmam rá.Szerintem ez a mozijegy is nagyon jó kis meglepetés lenne neki.

Rebeka Másenyka...

2002. december, Madách Színház. Még nem voltam 12éves, és ez volt az első nagyobb zenés színházi élményem. Eleinte nyafogtam, hogy nem akarok menni, de persze 11 évesen még azt csinálja az ember, amit a szülei mondanak neki(: Ez volt a szerencse. Máig emlékszem a libabőrös érzésre, mikor megszólalt a "gályarab-zene", és a tüllfüggönyre kivetült a logo, a "maszatos kislány"-nyal. Azt hiszem, már ott le voltam nyűgözve. Mindenre emlékszem. Ahogy a gyomromban is lüktetett a zene, a színészekre, akik élték a szerepüket, Fantine-ra, ahogy könnyes volt a szeme a nagy dala alatt (Koós Réka), Enjolrasra (aki Homonnay Zsolt megformálásában a legtökéletesebb karakter volt nekem az egész világon), A gonosz, de vicces Thenardier-ra (Szerednyey Béla, akit nagyon szerettem, mert mindig viccelődött a meghajlásnál (: ) és szándékosan nem sorolok fel mindenkit, pedig máig névről tudom az első szereposztásomat. Emlékszem a fehér harisnyámra is, aminek lyukasra szaggattam a térdét, mert annyira izgultam. Te jó ég, mindenre emlékszem! Jó a zenei hallásom, úgyhogy a finálénál már dúdoltam a dallamot magamban, és annyira magával ragadott, hogy fel akartam állni én is (de aztán nem mertem, mert senki nem állt fel - még akkor) . Hát, én sírtam.
A jegyem máig őrzöm, ahogy a műsorfüzetet is (igazi retro példány ma már! (: )és még ötször volt szerencsém a darabhoz, mikor is levették műsorról. Nagyon mérges voltam ezért, és míg addig csak szemeztem a polcon a négykötetes könyvvel, (na jó, egyszer neki akartam állni, de pár oldalnál tovább nem nagyon jutottam) "csakazértis"-ból levettem a polcról, és becsülettel átrágtam magam rajta. Azóta is a kedvenc könyvem, és úgy havonta-kéthavonta biztosan előveszem. Valamint azóta szeretem elkötelezetten ezt a műfajt, bár ehhez a darabhoz többet nem volt szerencsém élőben.
Aztán jött a 25. évfordulós Nyomorultak felvétel, amibe újra beleborzongtam, fantasztikus szereplőgárdája lenyűgözött, egyfolytában az ment otthon.
2012 december. A Nyomorultak végre FILMEN. Biztosan nincsenek véletlenek... A legelső vetítésen mindenképpen ott leszek, és várom újra azt a libabőröző érzést, mint 10 évvel ezelőtt, kicsilányként a nagy székbe süppedve, a sötétben, a "maszatos kislány" logoval, és a gályarab zenével. De fehér harisnyát most már nem veszek hozzá - tanultam az esetből! :)

Kaló Zsuzsanna

Szeretném látni filmen,h ki tudná "lejátszani" a színpadról Vikidál Gyulát vagy Miller Zolit ?? Kétszer láttam és mindkét előadás ÓRIÁSI élmény volt!!!! <3 <3 <3 :*

kx7pkv

Sziasztok!

Első alkalommal a 25. évfordulós DVD-n láttam a Nyomorultakat, és teljesen lenyűgözött, azonnal és végérvényesen. Kissé megszállottan hallgattam végig az elérhető-megnézhető korábbi előadásokat is, és nagyon hamar a 10. évforduló lett nagy kedvencemmé - Colm Wilkonson előadására nincsenek szavak! Ez a "Dream cast" koncert számomra a tökéletesség határát súrolta, a 25. évfordulós ABC Cafe fiúk előadásával (különösen a Ramin Karimloo-féle Enjolras-val) ez a két produkció együtt felülmúlhatatlannak tűnik. Ezek alapján érthető, hogy szerintem a 25. évfordulós ráadásban előadott One day more a legjobb dolog, ami színpadon történhetett :)

Nagyon várom a filmet, iszonyúan kíváncsi vagyok azokra a megoldásokra, amit a filmes eszköztár tud hozzátenni a fantasztikus musical alaphoz. Az pedig, hogy Colm Wilkinsont láthatjuk a püspök szerepében, olyan pluszt ad, ami az amúgy is nagyszerű szereposztás mellett garantálja, hogy az év filmjéről beszélünk :)

Ahogy közeledik a bemutató, egyre inkább Les Mis lázban égek, újraolvasom a regényt, és számolom a napokat januárig, amikor végre-végre élőben is láthatom a darabot a West End-en! Elképesztően örülnék, ha teljes lehetne a kép, és lenne szerencsém a film magyarországi premierjén is részt venni!

Üdv,
Kati

Zsuzsanna Sütő-Nagy

Sziasztok!

Én körülbelül egy éve láttam először. Apukámnál voltam kinn Barcelonában, aki tudva mennyire szeretem a musicaleket meglepett egy nyomorultak jeggyel. Sajnos nem tudok spanyolul, de mivel olvastam a könyvet, ezért nem okozott gondot a történet követése. A darab közben el is felejtetettem, hogy nem értem a szöveget, annyira lenyűgözött a látvány az énekről nem is beszélve, olyan kristálytiszta gyönyörű hangjuk volt a spanyol színészeknek a kis Cosette-et is beleértve. Életem egyik legnagyobb musicales élménye volt. Soha nem fogom elfelejteni. Sajnos magyarul még nem láttam a darabot, de remélem nem sokára erre is sor kerül.

Sütő-Nagy Zsuzsi

Juhász Ágnes

Tisztelt VLM!
Előre kell bocsájtanom, hogy egy megszállott Nyomorultak rajongó vagyok! Első találkozásom a darabbal még a Rock színházas időszak Vikidál Gyula Valjean volt! Többször megnéztem!Utána következett a Madáchos Nyomorultak szintén több előadáson ott ültem!Nagyon sokat járok Londonba, így nem maradhat ki egyetlen utam során sem, hogy ne nézzem meg a Queen's Elisabethben a Les Miserablest!Ezt hosszu évek óta teszem!Tegnap érkeztem meg Londonból, természetesen ismét láttam! A jelenlegi Valjean sajnos nem a legjobb, de Sierra Bogges fantasztikus Fantime!!!Már szeptemberben is ezzel a szereposztással láttam!Igazi nagy élményem a 2011 október 1-én Royal Albert Hall 25.jubileumi előadás volt.Leírhatatlan élmény!!!!Csoda!!!!Mivel hosszabb időt töltöttem Londonban így szerencsém volt Raminnal látnom egy pár előadást, ő számomra egy csodálatos Valjean-t varázsolt nekem a színpadon!/Sajnálom, hogy jelenleg már nem ő játssza/Visszatérve kis hazánkra, itt is óriási élményt kaptam Kecskeméten Egyházi Géza személyében!Többször leutaztam Kecskemétre, mivel függő is vagyok/Nyomi/így minden szereposztásban látni akartam! Nálam Egyházi nyert Fekével szemben!Javer kedvencem Vincze Gábor Péter lett, holott Miller Zoli sem volt rossz.Tóth Attilát ímádom, de ez nem az ő szerepe volt, fantasztikus énekhangja meg van hozzá, de mint színész kevés volt!A lányok Mahó Andi egy gyöngyszem csodás Cosette! Ephonintől nem ájultam be, de valószínű a sok-sok londoni előadás látványa miatt, ott csodásak!Sajnos Miskolcra nem jutottam el ez az élmény kimaradt, de ha még játsszák még akkor feltétlen megnézem!Kecskeméten sajnos már nem fogják játszani!Nagyon várom a filmet, miondent elkövetek, hogy ott lehessek az előadáson!!
Köszönettel! Ágnes

Juhász Ágnes

Lolli Ballabás

Sziasztok!

A kecskeméti Katona József színházban láttam a darabot egy talán két évvel ezelőtt, mivel szüleim tudták hogy mindenem a musical, ők szerezték nekem a jegyeket az előadásra. Az előadást lélegzetvisszafojtva ültem végig, és a hazafelé tartó vonatúton is csak az ismerősen csengő dalokat dúdolgattam. A rajongásom továbbélése egy musical éneklő versenyen történt meg, ahol az álmodtam egy álmot című dallal készültem. A musical tökéletességét eddig számomra semmi nem tudta megdönteni, ezért várom már nagyon hogy a filmet is láthassam.

Üdv.: Ballabás Lolli

Alexandra Nagy

Szüleim, akik számomra az etalonok szerint a Nyomorultaknak kellene lenni az egyik iskolai kötelező olvasmánynak, mely egy egyszerű korrajznál több érzelmet vetít elő.

Tímea Dávidné Balázs

Csupa jót, hallottam a filmről és szeretném megnézni a párommal a nyomorultak c. filmet.