VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

MEGVANNAK A TONY-GÁLA FELLÉPŐI

Óriási reklámlehetőséget kapnak azok az elődások, amelyek felléphetnek a CBS-en főműsoridőben sugárzott Tony-gálán. Minden évben a biztos fellépők között vannak a legjobb új musical és a legjobb musical-felújítás kategóriájának jelöltjei, közülük is azok, amelyeket a díjátadó időpontjában még mindig játszanak a Broadway-n. Ezeken kívül néhány különleges produkció is helyet kaphat a műsorban, ilyen volt tavaly a 10 éves Lion King és a levétel előtt álló Rent szereplőgárdájának fellépése.

Idén a nyolc jelölt közül hét - a Billy Elliot, a Next To Normal, a Rock of Ages, a Shrek, a Guys and Dolls, a Hair és a West Side Story - teljesíti a Tony szabályzatában foglaltakat, de velük együtt a a nyocadik jelölt, a Pal Joey márciusban levett felújítása is engedélyt kapott a fellépésre. A jelölteken kívül három - a premierük évben szintén Tony-díjra jelölt - előadás turnézó társulata is meghívást kapott a gálára, így a Legally Blonde, a Jersey Boys és a Mamma Mia! egy-egy részletét is láthatják a nézők.

Az est házigazdája a How I Met Your Mother sztárja, Neil Patrick Harris lesz, díjátadóként pedig olyan hírességeket láthatunk a műsorban, mint Kristin Chenoweth, Jeff Daniels, Jane Fonda, Lauren Graham, Nicole Kidman, Anne Hathaway, Angela Lansbury, Oliver Platt, Susan Sarandon vagy Kevin Spacey.

A június 7-ei gála egy montázzsal indul, melyben az összes musicales jelölt fellép majd. A Tony-díj hivatalos oldalán minden jelölést szerzett előadás videórészlete megtekinthető.

Kapcsolódó tartalmak