VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

KRITIKÁK

WE WILL ROCK YOU: SZUPERPRODUKCIÓ ÉS TÁRSADALOMKRITIKA

Rockzenével a globalizáció ellen

Végre Budapesten is bemutattóák a We Will Rock You-t. a jövőben játszódó Queen dalokból felépülő musicalt. Ami szuperprodukció és társadalomkritika egyben.

HA ZENG A NOTRE DAME...

Hatalmas siker a Dóm téren
Nagy várakozás előzte meg a Szegedi Szabadtéri Játékok idei nagy szenzációját, a Budapesti Operettszínház legújabb produkcióját, A Notre Dame-i toronyőr című musicalt. Victor Hugo romantikus regényéből számtalan filmfeldolgozás született. Az elsőt 1911-ben mutatták be, majd 1923-ban, 1939-ben, 1956-ban és 1997-ben is vászonra vitték Quasimodo és Esmeralda történetét. 

ALFÖLDI PASSIÓJA A SPORTARÉNÁBAN

Alföldi Róbert Passió XXI című musicalét csupán egy alkalommal, Virágvasárnap este láthatta a közönség.

AZ ASSZONYHOZ SENKI SEM ÉRT

A víg özvegy visszatért az Operettszínházba

Tíz év után mutatja be a budapesti Operettszínház Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjét Szabó Máté rendezésében.

SEMMI SEM FEKETE VAGY FEHÉR

Marie Antoinette az Operettszínházban

Március 4-én mutatta be az Operettszínház Lévay Szilveszter és Michael Kunze Marie Antoinette című darabját Kerényi Miklós Gábor rendezésében.

KIRÁLYDOMB 2.0

Retro, a király?
Mindig van valami apropó, ami miatt színpadra lehet állítani az István, a királyt. S mindjárt az elején szögezzük le, rosszízűnek tartunk minden olyan kérdést, amely arra irányul, „hány bőrt lehet még lehúzni az Istvánról?” – ahogy jó pár cikkben, interjúban olvashattuk ezt az elmúlt időszakban.

24601

"Rab vagy, míg csak élsz…"

Victor Hugo azonos című regényéből készült Schönberg-darab – A nyomorultak – nem hiába a musicalirodalom egyik legnépszerűbb gyöngyszeme. Szívhez szóló áriákkal, a feszültséget végletekig fokozó duettekkel halad előre a történet, melyben egytől-egyig remek karakterekkel találkozhat a néző a színpadon. 

MAMMA MIA!

Kellemes nyáresti kikapcsolódás a Dóm téren
A tavaly nyári szabadtéri szezon egyik nagy durranása volt Szegeden az ABBA-slágereket kerek egész történetté varázsoló musical: a Mamma Mia! A darab hét estén keresztül volt látható a Dóm téren, s ezalatt mintegy huszonnyolcezer néző tekinthette meg. Herczeg Tamás fesztiváligazgatónak vélhetően nem kellett sokat gondolkodnia azon, hogy a musicalt újra műsorra tűzze. A Madách Színház produkcióját idén is nagy várakozás előzte meg. Szirtes Tamás rendezése ezúttal is egy show-elemekben gazdag, igazi Broadway-előadásra sikeredett. 

ABIGÉL

Csodatévő szobor: Babona vagy a szeretet hatalma?
Szabó Magda híres regényéből 1978-ban készült nagyszerű filmsorozat.

AMITŐL MÉG A CÁPA SZÁJA IS TÁTVA MARADNA

Koldusopera a Békéscsabai Jókai Színházban

A Békéscsabai Jókai Színház deszkáin Katkó Ferenc rendezésében megelevenedő Brecht klasszikus remek alakításokkal tarkított, emlékezetes előadás.