VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

KRITIKÁK

SEMMI SEM FEKETE VAGY FEHÉR

Marie Antoinette az Operettszínházban

Március 4-én mutatta be az Operettszínház Lévay Szilveszter és Michael Kunze Marie Antoinette című darabját Kerényi Miklós Gábor rendezésében.

A VLM értékelése: 
4

KIRÁLYDOMB 2.0

Retro, a király?
Mindig van valami apropó, ami miatt színpadra lehet állítani az István, a királyt. S mindjárt az elején szögezzük le, rosszízűnek tartunk minden olyan kérdést, amely arra irányul, „hány bőrt lehet még lehúzni az Istvánról?” – ahogy jó pár cikkben, interjúban olvashattuk ezt az elmúlt időszakban.

A VLM értékelése: 
3

24601

"Rab vagy, míg csak élsz…"

Victor Hugo azonos című regényéből készült Schönberg-darab – A nyomorultak – nem hiába a musicalirodalom egyik legnépszerűbb gyöngyszeme. Szívhez szóló áriákkal, a feszültséget végletekig fokozó duettekkel halad előre a történet, melyben egytől-egyig remek karakterekkel találkozhat a néző a színpadon. 

A VLM értékelése: 
4

MAMMA MIA!

Kellemes nyáresti kikapcsolódás a Dóm téren
A tavaly nyári szabadtéri szezon egyik nagy durranása volt Szegeden az ABBA-slágereket kerek egész történetté varázsoló musical: a Mamma Mia! A darab hét estén keresztül volt látható a Dóm téren, s ezalatt mintegy huszonnyolcezer néző tekinthette meg. Herczeg Tamás fesztiváligazgatónak vélhetően nem kellett sokat gondolkodnia azon, hogy a musicalt újra műsorra tűzze. A Madách Színház produkcióját idén is nagy várakozás előzte meg. Szirtes Tamás rendezése ezúttal is egy show-elemekben gazdag, igazi Broadway-előadásra sikeredett. 
A VLM értékelése: 
5

ABIGÉL

Csodatévő szobor: Babona vagy a szeretet hatalma?
Szabó Magda híres regényéből 1978-ban készült nagyszerű filmsorozat.
A VLM értékelése: 
4

AMITŐL MÉG A CÁPA SZÁJA IS TÁTVA MARADNA

Koldusopera a Békéscsabai Jókai Színházban

A Békéscsabai Jókai Színház deszkáin Katkó Ferenc rendezésében megelevenedő Brecht klasszikus remek alakításokkal tarkított, emlékezetes előadás.

A VLM értékelése: 
4

AMIKOR A FÁTÓL LÁTSZIK AZ ERDŐ

Vadregény a moziban

2015. január 1-én került a magyar mozikba Stephen Sondheim Vadregény című musicalének filmadaptációja. A végeredmény nem teljesen pozitív, de Rob Marshall az előzetes várakozásokat jócskán felülmúlva, szerethető és emlékezetes mozifilmmel rukkolt elő.

A VLM értékelése: 
4

TÜKÖR A STÚDIÓSZÍNPADON

Dögkeselyű - ősbemutató a Madách Stúdióban

Munkácsi Miklós azonos című kisregénye, illetve az ebből 1982-ben készített film az alapja a Madách Stúdióban vasárnap bemutatott rock-rapszódiának, melyet a 80-as évek Magyarországa és rockzenéje itat át. A darab a II. Madách Musical Pályázat nyertes műve. 

A VLM értékelése: 
5

BARBARA - A KEGYETLEN JÁTÉK

Az Ivancsics Ilona és Színtársai évadkezdő produkciója november 16-án ismét a szentendrei PMK-ban volt látható. Somogyi Szilárd rendezése a jó és a rossz harcát igyekszik bemutatni történelmi környezetben egy cselszövés es egy szerelem története segítségével.

A VLM értékelése: 
3

KÉREM, VIGYÁZZANAK, AZ AJTÓK ZÁRÓDNAK! KODÁLY KÖRÖND MEGÁLLÓ KÖVETKEZIK.

Hatalmas dobbanás a Háry János szegedi premierje
Az idei szegedi szabadtéri szezon egyik legnagyobb durranásának ígérkezett a Háry János című daljáték, amely már visszatérő vendég a Dóm tér színpadán. Az előadás igazi kuriózumnak ígérkezett azok után, hogy világossá vált, Herczeg Tamás, fesztiválvezető mindenképpen valamely neves francia színészt szeretett volna látni Napóleon szerepében. Több hírességgel is folytak tárgyalások, úgymint Alain Delonnal és Jean Renoval, de végül Gérard Depardieure esett a rendező, Béres Attila választása. 

A VLM értékelése: 
4