VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

KRITIKÁK

ALFÖLDI PASSIÓJA A SPORTARÉNÁBAN

Alföldi Róbert Passió XXI című musicalét csupán egy alkalommal, Virágvasárnap este láthatta a közönség.

SEMMI SEM FEKETE VAGY FEHÉR

Marie Antoinette az Operettszínházban

Március 4-én mutatta be az Operettszínház Lévay Szilveszter és Michael Kunze Marie Antoinette című darabját Kerényi Miklós Gábor rendezésében.

KIRÁLYDOMB 2.0

Retro, a király?
Mindig van valami apropó, ami miatt színpadra lehet állítani az István, a királyt. S mindjárt az elején szögezzük le, rosszízűnek tartunk minden olyan kérdést, amely arra irányul, „hány bőrt lehet még lehúzni az Istvánról?” – ahogy jó pár cikkben, interjúban olvashattuk ezt az elmúlt időszakban.

24601

"Rab vagy, míg csak élsz…"

Victor Hugo azonos című regényéből készült Schönberg-darab – A nyomorultak – nem hiába a musicalirodalom egyik legnépszerűbb gyöngyszeme. Szívhez szóló áriákkal, a feszültséget végletekig fokozó duettekkel halad előre a történet, melyben egytől-egyig remek karakterekkel találkozhat a néző a színpadon. 

MAMMA MIA!

Kellemes nyáresti kikapcsolódás a Dóm téren
A tavaly nyári szabadtéri szezon egyik nagy durranása volt Szegeden az ABBA-slágereket kerek egész történetté varázsoló musical: a Mamma Mia! A darab hét estén keresztül volt látható a Dóm téren, s ezalatt mintegy huszonnyolcezer néző tekinthette meg. Herczeg Tamás fesztiváligazgatónak vélhetően nem kellett sokat gondolkodnia azon, hogy a musicalt újra műsorra tűzze. A Madách Színház produkcióját idén is nagy várakozás előzte meg. Szirtes Tamás rendezése ezúttal is egy show-elemekben gazdag, igazi Broadway-előadásra sikeredett. 

ABIGÉL

Csodatévő szobor: Babona vagy a szeretet hatalma?
Szabó Magda híres regényéből 1978-ban készült nagyszerű filmsorozat.

AMITŐL MÉG A CÁPA SZÁJA IS TÁTVA MARADNA

Koldusopera a Békéscsabai Jókai Színházban

A Békéscsabai Jókai Színház deszkáin Katkó Ferenc rendezésében megelevenedő Brecht klasszikus remek alakításokkal tarkított, emlékezetes előadás.

AMIKOR A FÁTÓL LÁTSZIK AZ ERDŐ

Vadregény a moziban

2015. január 1-én került a magyar mozikba Stephen Sondheim Vadregény című musicalének filmadaptációja. A végeredmény nem teljesen pozitív, de Rob Marshall az előzetes várakozásokat jócskán felülmúlva, szerethető és emlékezetes mozifilmmel rukkolt elő.

TÜKÖR A STÚDIÓSZÍNPADON

Dögkeselyű - ősbemutató a Madách Stúdióban

Munkácsi Miklós azonos című kisregénye, illetve az ebből 1982-ben készített film az alapja a Madách Stúdióban vasárnap bemutatott rock-rapszódiának, melyet a 80-as évek Magyarországa és rockzenéje itat át. A darab a II. Madách Musical Pályázat nyertes műve. 

BARBARA - A KEGYETLEN JÁTÉK

Az Ivancsics Ilona és Színtársai évadkezdő produkciója november 16-án ismét a szentendrei PMK-ban volt látható. Somogyi Szilárd rendezése a jó és a rossz harcát igyekszik bemutatni történelmi környezetben egy cselszövés es egy szerelem története segítségével.