VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

ÁDOK ZOLTÁN

színművész, táncos, énekes
Születési idő:
1976. 03. 22.

Ádok Zoltán magyar énekes, színész.

Zoltán Szegeden született, a családja második gyerekeként. Egy nővére van (Marietta). A Szegedi Művészeti Szakközépiskolában kezdte el középiskolás tanulmányait balett szakon. Két évvel később átjelentkezett a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába, ahol 1996-ban érettségizett.
 
Szegeden a középiskolai tanulmányai mellett a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt, ahol olyan művekben játszhatott, mint például: a Chicagoban, My Fair Ladyben, Anyegin, Marica grófnőben, A trubadúrban és a Bánk bánban.
Pécsett is folytatta a színészkedést, egyszerre volt tagja a Pécsi Nemzeti Színháznak és a Pécsi Balett Társulatnak. Ez alatt az idő alatt olyan produkciókban táncolt, mint a Coppélia, Rómeó és Júlia és a Csodálatos mandarin.
1997-ben a Magyar Fesztivál Balett tagjaként részt vett a Nap szerettei és a Boleró előadásaiban.
1998-tól több színház tagja is volt. A Budapesti Operett Színházban, mint a Hotel Menthol és a Van, aki forrón szereti, a Tatabányai Nemzeti Színházban pedig az Emil és a Detektívekben, mely táncjeleneteinek koreográfusa volt. Külföldön is felkérték több szerepre, az ausztriai Klagenfurti Nemzeti Színházban a Csárdáskirálynőben játszott.
2000-ben a La Dance kortárs balett társulat tagja volt. Még ebben az évben leszerződött a baseli Häbse Színházhoz, ahol a Fame című musicalben szerepelt. Ezután a bécsi Metropol Színház tagja volt egy évig.
2001-ben visszatért Magyarországra és egy évig újra a Budapesti Operett Színházban játszott, olyan musicalekben, mint az Elisabeth, a Funny Girl, A muzsika hangja és A kutya, akit Bozzi úrnak hívtak.
2002-től öt éven keresztül külföldön dolgozott. Először két évig tagja volt a berlini Theater am Potzdamer Platzban, ahol régi álma vált valóra azzal, hogy játszhatott a Macskák című Webber musicalben. 2004-től a három éven keresztül a Crystal Cruises nevű óceánjárón, amivel bejárta az egész világot, több musicaldarabban is fellépett (Chicago, Mamma Mia, Macskák, Kabaré, Hegedűs a háztetőn, Miss Saigon, Nyomorultak).
2008-tól a Madách Színház tagja, ahol a József és a színes szélesvásznú álomkabát, valamint a Spamalot című musicalekben szerepel.
2009-ben megkapta első filmes szerepét N.Forgács Gábor Álom.net című filmjében, amelynek egy énekest alakít és a filmből két betétdalt ő énekel.
 
2007-ben jelentkezett az RTL klub tehetségkutató műsorába a Csillag Születikbe. A műsorban a Fever című dalt adta elő egy táncos produkcióval, de csak a középdöntőig jutott el. Mivel a csatorna tehetséges előadónak tartja Zoltánt felkarolta és segítségével 2008-ban elkészült első szólóalbuma Tánclépés címmel. Az album első kislemeze a címadó dalból, a Tánclépésből készült, amelyet előszeretettel játszanak a magyar rádiók és a zenei csatornák. A dalt Zoltán elő is adta élőben a RTL klub Szombat Esti Láz című táncos műsorában.
2009-ben Ádok Zoltánt az a megtiszteltetés érte, hogy miután Márk és Tompos Kátya visszamondták a felkérést, ő képviselhette Magyarországot a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon a Tánclépés című dal angol változatával a Dance with Me-vel.
2009-ben megjelent Zoltán második kislemeze és videoklipje, a Velem a fény című dalból készült és az Álom.net című film egyik betétdala is.
 
Díjak:
 
2010 - BRAVO OTTO - Az év magyar videoklipje (Sebesült szív) 

 
Munkássága

Film:

2009 - Álom.net
 
Műsorok:
 
1998 - Lottóshow
1999 - Koóstoló
2007, 2009 - Csillag Születik
2008 - Szombat esti láz
2009 - Csináljuk a Fesztivált
 
Színház:
 
2009 - Kontakt – Arisztokrata
2008 - Madách Színház - József és a Színes Szélesvásznú Álomkabát - Lévi/Pék
2004 - 2007 - Crystal Cruises (Óceánjáró)
Különböző varieték és musical show-k
Chicago
Mamma Mia
Macskák
Kabaré
Hegedűs a háztetőn
Miss Saigon
Nyomorultak
Footloose
Mary Poppins
 
2002 - 2004 - Theater am Potzdamer Platz, Berlin, Németország
Macskák - Alonzo, Mr.Mistophelees, Pouncival, Coricopat
 
2001 - 2002 - Budapesti Operett Szinház
Elizabeth - ensemble
Funny Girl - ensemble
A Muzsika Hangja - ensemble
A Kutya, akit Bozzi Úrnak hívtak - Jimmy
 
2001 - Metropol Színház, Bécs, Ausztria - The Fiftysix Company
2000 - La Dance Company - Mese
 
1998 - 1999 - Budapesti Operett Színház
Valaki Forrón Szereti - ensemble
Hotel Menthol - ensemble
1998 - Häbse Színház, Bázel, Svájc - Fame - ensemble
1998 - Klagenfurti Nemzeti Színház, Ausztria - Csárdáskirálynő - tánckar
 
1996 - 1997 - Magyar Fesztivál Balett
A Nap Szerettei
Boleró
 
1994 - 1996 Pécsi Balett
Max és Moritz - ensemble
Coppélia - ensemble
Rómeó és Júlia - ensemble
A Csodálatos Mandarin – Az ifjú
Pécsi Nemzeti Színház - Sybill - ensemble
 
1992 - 1994 - Szegedi Nemzeti Színház – tánckar
Chicago
My Fair Lady
Anyegin
A Trubadúr
Bánk Bán
Marica Grófnő