VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

BÁLINT ÁDÁM

színművész, énekes
Születési idő:
1981. 10. 01.

Gyermekkorában visszahúzódó személyiség volt, ám a Padlás című előadás hatására elhatározta, hogy a színészhivatást fogja választani. Az Arany10 Musical Stúdió növendékeként énekelni és táncolni tanult. Középiskolai évei alatt a Petőfi Diákszínpad tagja lett, ahol a Mária evangéliuma, az Anna Karenina, a Kaleidoszkóp és a Valahol Európában című darabokban próbálhatta ki tehetségét.

2003-ban felvették a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójába. 2004-ben részt vett a Megasztár tehetségkutató vetélkedő második szériájában, ahol a hetedik helyen végzett. 2005 óta játszik az Operettszínházban. A Rómeó és Júlia című musical Rómeó alakításáért a Színészkamarától megkapta a színészdiplomát.

Munkássága

2003-ban megnyerte a Francia Intézet Országos Sanzonversenyét, így ő képviselhette Magyarországot a Splitben megrendezett összeurópai sanzonversenyen.

2006-ban Közelebb címmel kiadta első önálló lemezét.

Szerepei:

Tom Sawyer - Tom, Kaleidoszkóp - Varázsló, Mária Evangéliuma - József, angyal, Valahol Európában - Ficsúr, Hosszú, Anna Karenina - Levin, Rómeó és Júlia - Rómeó, West Side Story - Riff, A Szépség és a Szörnyeteg - Lángőr, Mária főhadnagy - Herbert von Waldhausen, Oltári srácok - Matthew, Mozart! - Emanuel Schikaneder, Elisabeth - Ferenc József, A Csárdáskirálynő - Schulteis Arnold, Szentivánéji álom - Demetrius, Koldusopera - F. Róbert, Abigél - Kuncz Feri, Rebecca - Jack Fawell