VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

BERECZKI ZOLTÁN

színművész, énekes
Születési idő:
1976. 05. 02.

Az Ernst Thalmann, majd a Sallai Imre Általános Iskola tanulója volt. 5-10 éves koráig  versenyszerűen úszott a Vasas SC-ben, majd ezután 4 évig kajakozott az MTK-VM-ben. A Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában érettségizett. Iskola mellett két évig dobolt és énekelt a Magyar Rádió Gyermekkórusában. Ebben az időben működött első zenekara, a Styx. A középiskola ideje alatt került Toldi Mária énektanárhoz, aki felismerve tehetségét, az első meghallgatás után felvette. 2001-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskola operett-musical tanszakán. Ugyanebben az évben megjelent első szólólemeze Száz év címmel. A főiskola közben levelezőn elvégzett egy közgazdasági iskolát is.

Munkássága

2004-ben zenei producerként is bizonyított: ő készítette az Operett Angyalai formáció hangszerelését, és az Operettszínház Mozart! című produkciójának cd-jét. Az ő nevéhez fűződik a 2008-ban megjelent magyar nyelvű Rómeó és Júlia cd is. Az elmúlt évek egyik legsikeresebb zenei formációja köthető az ő és felesége, Szinetár Dóra nevéhez - Musical Duett címmel több mint 150 ezer lemezt adtak el. 2011-ben részt vett a TV2 Nagy Duett című műsorában,ahol Peller Mariannal alkotott duettpárost. A következő Megasztár széria zsűrijének egyik tagja lesz.

Szinkronszínészként is találkozhatunk a hangjával. Több filmben szerepelt (Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten, 1999, Pasik, 2000, Sorstalanság, 2005).

Szerepei:

Fame - Nick, Nyomorultak - Marius, Jézus Krisztus Szupersztár - Pilátus, Utazás - Forradalmár, A pókasszony csókja - Molina, A sors bolondjai - Jay Morrison, Elisabeth - Ferenc József, Mozart!  - Schikaneder, Jövőre, Veled, Itt! - George, Rómeó és Júlia - Mercutio, Rudolf - Pfeiffer, bábjátékos, Szentivánéji álom - Zuboly, Rebecca - Maxim de Winter.

Díjai:

2005-ben Súgó Csiga díjat, 2006-ban Emerton-díjat kapott az év musical színésze kategóriában.