VLM Header VLM Webshop Viva la Musical! - Fedezd fel!
SNI FB TW YT

MAHÓ ANDREA

 

Fiatal korában több szavalóvesrsenyen is részt vett nagy sikerrel és többször fel is lépett verseken. Hangjára is többen felfigyeltek, osztálytársai szerint egy egérkét szinkronizálhatott volna.
 
A szakközépiskola elvégzése után egy szinkronszinészképzőbe jelentkezett, majd énekelni tanult Bojtor Katalinnál, és beiratkozott Gór Nagy Mária színitanodájába.
 
Később a Győri Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol az első énekes szerepét kapta meg a Nyomorultakban (Cosette). A következő évben már az Operettszínház is felfigyelt rá, és megkapta az Operettszínház és Thália Színház közös produkciójában a főszerepet, a West Side Story Mariáját. Egy operettben is kapott lehetőséget hogy megmutathassa hogy nem csak musicalekben állja meg a helyét, a Mosoly országa című darabban játszott. Ezután megkapta Andrew Lloyd Webber Az Operaház Fantomja című darabjának főszerepét (Christine). Ez hozta meg számára az igazi sikert. A bemutató után a Madách Színház kiadta Az Operaház fantomja magyar CD-változatát is, melyen Mahó Andrea is énekel. 2003-ban az Operettszínház bemutatta a Rómeó és Júlia sikerdarabot, melyben a második szereposztásban játszhatta el Júlia szerepét, majd ismét egy operettben, a Mária főhadnagyban kapott főszerepet. Ebben az időszakban kapta meg Győrött a Leányvásárban Lucy szerepét is.
 
2005-ben újabb Webber-darab érkezett Magyarországra, Volt egyszer egy csapat címmel, ebben a darabban Mary szerepét játszhatta el. A bemutató után egy évvel a Madách Színház elkészítette a darab magyar CD-jét is, melyen ő is énekel. Az Operettszínházban is kapott egy új szerepet, a Szépség és a szörnyeteg című musicalben Belle-t játszhatta el. Győrben eljátszotta a Büszkeség és balítélet című darabban Jane szerepét, valamint a Chicagóban Roxie-t. 2008-ban megkapta a Madách Színházban játszott Anna Karenina című musicalopera Kitty szerepét, valamint ismét játszhatott a Győri Nemzeti Színházban, szerepelt az Isten pénze című darabban, és főszerepet játszott a Pinokkió című zenés előadásban is. 2008 őszén a Művészetek Palotájában Andrew Lloyd Webber 60. születésnapjának tiszteletére koncertet adott a Madách Színház, melyben Mahó Andrea is közreműködött. 
 
Elismerései: eMeRTon díj (2003)
                   Artisjus-díj (2007)
 
 
Munkássága

 

Nyomorultak (Cosette)
 
West Side Story (Maria) 
 
Miss Saigon (Kim)
 
Mosoly országa (Mi)
 
Pipifarm (Lujza)
 
Csizmáskandúr (Királylány)
 
Liliom (Lujza)
 
Az Operaház fantomja - (Christine)
 
Rómeó és Júlia (Júlia)
 
Volt egyszer egy csapat (Mary)
 
Szépség és a szörnyeteg (Szépség)
 
Mária főhadnagy (Mária)
 
Leányvásár (Lucy)
 
Büszkeség és balítélet (Jane)
 
Chicagó (Roxie Hart)
 
Anna Karenina (Kitty)
 
Isten pénze (Belle)
 
Pinokkió (Pinokkió)
 
Lili bárónő (Lili)
 
Egri csillagok (Éva)
 
Csókos asszony (Pünkösdi Kató)
 
Marica grófnő (Lizácska)
 
Bál a Savoyban (Madeleine)
 
Mária Evangéliuma (Mária)
 
Lemezei:
 
Más lesz a holnap (2007)
 
Jó reggelt napfény (2008)