Hírek, beszámolók

12 bemutató a Békéscsabai Jókai Színház új évadában

Március 25-én a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Seregi Zoltán sajtótájékoztató keretében ismertette a „Közérthető művészet – minőségi szórakoztatás” jegyében meghirdetett következő évad műsortervét, bemutatóit és kedvezményeit.

A direktor elmondta, hogy öt felnőtt színházi bemutatót láthat a közönség a következő évadban. Az első premier Örkény István Macskajátéka lesz szeptemberben Felkai Eszter főszereplésével. A Balkán Kobra című zenés komédiát Katkó Ferenc rendezi, premier 2017 januárjában lesz. Schiller Ármány és szerelem című drámája Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész rendezésében februári bemutató, a Légy jó mindhalálig című musicalt, amely eddig az ifjúsági bérletben szerepelt, októbertől láthatják a felnőttek. Az üvegcipőt, Molnár Ferenc vígjátékát Tege Antal rendezi, áprilisban tűzi műsorra a színház. 

Szintén öt ifjúsági és gyermekszínházi előadás készül az új évadban. A Diótörő és Egérkirály családi musical lesz Szomor György rendezésében, Molière-től A fösvény, amit Merő Béla rendezett, az iskolai bemutatók után kerül színre a színházban. A széttáncolt cipellők című mesejátékot (Grimm műve alapján) Szalma Dorottya állítja színre, Arany Jánostól a Bolond Istókot a Jászai-díjas Árkosi Árpád rendezésében láthatja a közönség. Az Állat(i)mese koreográfusa ifj. Mlinár Pál, ez a darab koprodukcióban készül a Balassi Táncegyüttessel.

Négy bemutatót terveznek a stúdiószínházban. Az első egy komédia, amit Merő Béla rendez: Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk. Mrożek drámáját, a Tangót Csiszár Imre állítja színre, a Stratégia két sonkára című monodrámát Tege Antal adja elő, Tapasztó Ernő rendezi. Gogol Egy őrült naplója című monodrámájában Katkó Ferenc lép a publikum elé.

Az előző évadokból repertoáron marad a Monte Cristo grófja, az Orient, a Mezítláb a parkban, A szűz és a szörny, a Mario és a varázsló, Az Isten baljánSitus inversus, a Jóccakát, anya… és a Bánk bán

Az ünnepélyes sajtótájékoztató után a társulat megkoszorúzták Sík Ferenc Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház örökös tagja síremlékét.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

Kapcsolódó tartalmak

Főszereplőket keres a Madách Színház

Sándor Petra

Hamarosan Cigányszerelem premier a Budapesti Operettszínházban

Utasi Nikolett

Starfactory musical a Thália Színházban

Sándor Petra

Avenue Q: Farkas Gábor Gábriel veszi át Kuki Mumus szerepét

Potyó Krisztián

István, a király olvasópróba az Operettszínházban

polauf.eszter