Hírek, beszámolók

250 előadást ünnepelt a Vámpírok bálja

2016 januárjában különleges jubileumot ünnepeltek a Vámpírok bálja alkotói és művészei. A külföldi és hazai rajongók nagy örömére az ünnepi estén mindhárom szereposztás tagjai a színpadra léptek, és exkluzív meglepetésekkel készültek a közönség számára.

Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre 2007 nyarán a PS Produkció a Magyar Színház épületében. Az 1997-es bécsi bemutató után Stuttgart, Hamburg, Varsó, Berlin, Oberhausen, majd újra Bécs, Stuttgart és 2010-ben Antwerpen közönsége csodálhatta ezt a minden ízében különleges, fanyar humorú, lenyűgözően látványos, lehengerlően lendületes musicalt. Jim Steinman kifogyhatatlanul áradó melódiái hűen követik a Polanski által megálmodott történetet. Michael Kunze szövegkönyve költői megjelenítése a vámpírok borzongató és groteszk antivilágának. A magyar fordítás az eredeti szövegkönyv líráját, mondanivalóját megtartva és azt a magyar nyelv egyedülállóan kedves szófordulataival gazdagítva Miklós Tibor munkája, akit több mint száz sikeres musical írójaként, fordítójaként ismerhetünk. Dennis Callahan világhírű koreográfus fergeteges táncait csak a magyar előadáson látható elemekkel egészítették ki. A Vámpírok bálja musical minden eddiginél látványosabb magyar bemutatójának díszleteit és jelmezeit a nemzetközileg elismert Kentaur tervezte.

A budapesti Vámpírok bálja musical produkciót nyolcadik éve láthatja a közönség szezonálisan a téli és nyári hónapokban a 700 férőhelyes Pesti Magyar Színház épületében. A szereposztás folyamatosan bővül, és egyben fiatalodik, ezért rendszeresen fedez fel új tehetségeket a produkciós team Simon Edit producer, Cornelius Baltus rendező, Dennis Callahan koreográfus és Póka Balázs művészeti vezető.

2016 nyarán (jún. 15 – 19.) újfent látható a nagysikerű produkció, amire itt lehet jegyeket váltani:
http://vampirokbalja.jegy.hu/

Kapcsolódó tartalmak

"Operettsztárok Budán" – Feke Pál és Serbán Attila

Buchmann-Horváth Emese

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok 2009. évi jegyértékesítése

admin

Szerelmes Shakespeare – tapsrend és premierparty

Buchmann-Horváth Emese

Világkörüli turnéra indul a Shrek musical

halasi.vivien

Csillag díj átadás, Operettszínház évadzáró party (2013. június 24.)

Czibulka Stella