Hírek, beszámolók

5. nyári báli szezon a Vámpírokkal

2011 nyarán ismét Budapesten báloznak a vámpírok!
Hamarosan kezdődődik az ötödik nyári báli szezon a Pesti Magyar Színházban

A Vámpírok bálja című musicalt Magyarországon, 2007 nyarán a PS Produkció indította el hódító útjára, és rövid időn belül kultikussá vált.A mai napig teltházakat produkáló magánvállalkozásban bemutatott musical által a hazai közönség is bepillantást nyerhet a világ számos musical színpadain is látható varázslatos, profi módon megalkotott mesevilágba.
A folyamatosan duzzadó rajongótábor megszokhatta, hogy minden szériában számíthatnak valami izgalmas csemegére, úgy, mint éjszakai kulisszajárás, Vámpír-találkozó, és sok-sok játéklehetőség.

Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre 2007 nyarán a PS Produkció a Magyar Színház épületében.
Az 1997-es bécsi bemutató után Stuttgart, Hamburg, Varsó, Berlin, Oberhausen, majd újra Bécs, Stuttgart és 2010-ben Antwerpen közönsége csodálhatta ezt a minden ízében különleges, fanyar humorú, lenyűgözően látványos, lehengerlően lendületes musicalbombát. Jim Steinman kifogyhatatlanul áradó melódiái hűen követik a Polanski által megálmodott történetet. Michael Kunze szövegkönyve költői megjelenítése a vámpírok borzongató és groteszk antivilágának. A magyar fordítás az eredeti szövegkönyv líráját, mondanivalóját megtartva és azt a magyar nyelv egyedülállóan kedves szófordulataival gazdagítva Miklós Tibor munkája, akit több mint száz sikeres musical írójaként, fordítójaként ismerhetünk. Dennis Callahan világhírű koreográfus fergeteges táncait csak a magyar előadáson látható elemekkel egészítették ki. A Vámpírok bálja musical minden eddiginél látványosabb magyar bemutatójának díszleteit és jelmezeit a nemzetközileg elismert Kentaur tervezte.

A budapesti Vámpírok bálja musical produkciót ötödik éve láthatja a közönség szezonálisan a téli és nyári hónapokban a Pesti Magyar Színházban. A szereposztás folyamatosan bővül, és egyben fiatalodik, ezért rendszeresen fedez fel új tehetségeket a produkciós team Simon Edit producer, Cornelius Baltus rendező, Dennis Callahan koreográfus és Póka Balázs művészeti vezető. A kezdetek óta főszereplője a produkciónak Egyházi Géza, akiért azóta az egész ország rajong. Eddig több mint 2500 fiatal művész vett részt a szereplőválogatásokon, és mostanra szinte már az összes színház foglalkoztat egy-egy „vámpírt”.

2011. nyári Vámpírok bálja előadásnapok:
2011. június 16, 17, 18, 19. augusztus 25, 26, 27. szeptember 2, 3, 4.
Jegyinformáció: VámpírokDirect: +36 30 647-4422
www.vampirokbalja.com

Kapcsolódó tartalmak

Decemberben A kaukázusi krétakör debütál az Operettszínház Raktárszínházában

Utasi Nikolett

Karácsoni nyílt nap a REÖK-ben

Sándor Petra

Eperjes Károly rendezésében mutatják be a Chicagót Veszprémben

Buchmann-Horváth Emese

Továbbra is bizonytalan helyzetben a Magyar Színház

Volf Anna

Megújulás és Sweet Charity premier a Magyar Színházban

admin