Hírek, beszámolók

A Dóm téren látható először az Elfújta a szél

Túl az 500. Rómeó és Júlia előadáson újabb Gerard Presgurvic-musical  magyarországi bemutatójára készül a Budapesti Operettszínház, 2013 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon játsszák először az Elfújta a szél című musicalt.

A főigazgató szerint – közölte a színház az MTI-vel – már most tudható: 2013 nyara rengeteg munkát jelent a színháznak. A társulat hat nagyvárosban, köztük Hamburgban játssza A Szépség és a Szörnyeteg című musicalt. Kálmán Imre klasszikusa, A Csárdáskirálynő egy új szabadtéri helyszínen, a Tokaji Arénában és Berlinben, a Seefestspiele hatalmas színpadán tíz alkalommal kerül színre.

A  jövő június-július-augusztus akár a Presgurvic-nyár címet is kaphatná – fogalmazott Kerényi Miklós Gábor -, hiszen Baján a Rómeó és Júlia a 2013-as vendégjáték. Majd július 26-án Somogyi Szilárd rendezésében, Duda Éva koreográfiájával a zeneszerző új musicalje, az Elfújta a szél premierje látható a szegedi Dóm téren.
Az amerikai polgárháború idején játszódó történetet augusztus 18-19-én a Soproni MKB Musical Arénában is közönség elé kerül. A magyar származású zeneszerző lánya, Laura Presgurvic, a párizsi Elfújta a szél-produkció Scarlettje a bejelentés alkalmából kijelentette, hogy édesapja nagyon büszke a Rómeó és Júlia magyar változatára.
A több mint 8 éve töretlen sikerrel futó Rómeó és Júlia 500. előadásán régi és új szereplők egyaránt színpadra léptek a Nagymező utcában, de csak a társulat egyik fele ünnepelhetett, mert a többiek a jubileumi előadással egy időben Bécsben a Stadthalléban játszották A Szépség és a Szörnyeteget.
    

A 2004. január 23-ai bemutató óta eltelt nyolc évről egy kisfilm is készült, amelyben minden korábbi szereplő feltűnik.

A szegedi premierre jegyek már vásárolhatók itt!

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A New York-i színházi díjak jelöltjei

admin

Tavaszébredés – Beszélgetés Mihálka Györggyel

Vincze Dániel

Nőtt a nézőszám és a jegybevétel a Szegedi Nemzeti Színháznál

Krista Adrienn

Eseménydús november a Pinceszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Kellemes Ünnepeket!

admin