Hírek, beszámolók

A Kéz a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Június 16-án egy alkalommal vendégszerepel A Kéz című bítzenés darab a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Háy János és Lovasi András közös darabját 2011 decemberében mutatta be a Kaposvári Csiky Gergely Színház társulata.

A kéz gitározásra való: lefogjuk a húrokat, belevágunk egy dalba, és miénk a világ. A kéz bűvös erejű: zenekart szervez körénk, hogy aztán a lányok sorban elájuljanak a koncertünkön. A kéz minden idők legjobb gitárosává tehet. A kéz tesz valódi zenésszé. A kéz, ha használják, bedagad és bőrkeményedéses lesz. Aztán van az a kéz, amelyik a földet műveli. A kéz, aminek köszönhetően Pestre megyünk iskolába, nyaralni a Balatonra. A kéz Apa keze. A kéz, amely a bokrokat ülteti, a permetezőt kezeli, a termést szüreteli. A kéz, ha használják, bedagad és bőrkeményedéses lesz.
Aztán van olyan kéz is, ami üt – és ami ily módon bedagad és bőrkeményedéses lesz. És annak a lánynak is van keze, akinek gitározni szeretnénk.
Azt a kezet kellene megfogni. Kínkeserves feladat: csak mintegy véletlenül, épp hogy megérintve, akaratlanul és nem, dehogyis közeledési szándékkal… A kéz hagyja-e, hogy belesimuljon egy másik kéz?
 

Háy János saját novelláskötete, „A bogyósgyümölcskertész fia” alapján írta a színdarab szövegét, ami megihlette Lovasi Andrást, a Kiscsillag zenekar frontemberét. A zenét és a szöveget pedig Göttinger Pál rendezi életérzéssé.

A darabról a bemutatkozó videó itt megtekinthető: http://www.youtube.com/watch?v=wfYHxn97mxo

Kapcsolódó tartalmak

Új Wicked cd az ötödik évfordulóra

admin

A zene világnapja – Valaki mondja meg

Szöllösi Eszter

Autizmus Világnap a Városháza parkban

Sándor Petra

Egyházi Géza lemezbemutató – időpont változás!!!

admin

Musical az idei POSZT programján

admin