Hírek, beszámolók

A La Mancha lovagja a szombathelyi színház következő évadának műsorán

Nyolc új bemutatót kínál bérleteseinek a jövő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház, amely díszelőadással készül névadója születésének centenáriumára.Jordán Tamás, a színház nemrég újabb öt évre kinevezett igazgatója a következő évadról tartott keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az eddigi háromezer bérletes mellé további kétezer nézőt szeretnének megnyerni, rendszeres színházlátogatóvá tenni. Beszámolt arról is, hogy Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a színház rövidesen meghívásos drámapályázatot ír ki, és országos szavalóversenyt rendez.
A bérletes előadások sorában a nagyszínpadon előadják Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabját Jordán Tamás rendezésében, ennek bemutatója szeptemberben lesz. Novemberben Wasserman-Leigh-Darion La Mancha lovagja című műve kerül színre Silló Sándor rendezésében, 2013 márciusában pedig Anthony Shaffer Mesterdetektív című színművét mutatja be a színház Horgas Ádám rendezésében. Jövő májusban Mohácsi János rendezésében kerül színre Peter Shaffer Black Comedy című darabja.
A kamaraszínházban októberben mutatják be Bohumil Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok című művét, ezt követi decemberben Georges Feydeau Kézről kézre című színműve. 2013 februárjában Dosztojevszkij A félkegyelmű című művét láthatja a szombathelyi közönség, jövő májusban pedig Egressy Zoltán Portugál című darabjának bemutatójával zárul a tervezett premierek sora.
Az idei évad kínálatából a nagyszínpadon továbbra is műsoron marad a Kabaré, a Chicago, a Szentivánéji álom, valamint a Nők iskolája. A kamarában továbbra is megy a Tizenkét dühös ember, a Hetvenhét, a Rák Jóska dán királyfi és a Top Dogs – sorolta az igazgató. A színház stúdiószínpadán folytatódik A jó pálinka itassa magát című est, valamint a Varázskendő-Egérbolygó, illetve a Széllel szembe című est, Jordán Tamás önálló stand-up fellépése.
A direktor elmondta: terveik között szerepel, hogy a 2012-2013-as szezonban a színházra tanító, nevelő előadást is létrehoznak Miből lesz a cserebogár címmel. Ez a produkció azt mutatná meg, hogyan teljesedik ki egy jelenet az olvasópróbától a bemutatóig, mit ad egy színházi darabhoz a rendezői instrukció, a díszlet, a jelmez, a zene, a koreográfia és a világítás.
A Weöres Sándor évforduló napján a szerző Szent György és a sárkány című művének díszbemutatóját tartják. Szintén az évfordulóhoz kapcsolódva a szezon bérletes ifjúsági előadásai között szerepel a Katona József Színház szombathelyi születésű művészének, Fekete Ernőnek Mennyekbe vágtató prolibusz című Weöres-estje.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Operett Napja 2013 (Budapesti Operettszínház, 2013. október 24.)

Buchmann-Horváth Emese

Alt duett a Pécsi Harmadik Színházban

Sándor Petra

Így készült a Jézus Krisztus Szupersztár – 1. rész

Volf Anna

Új Wicked cd az ötödik évfordulóra

admin

Búcsúzik a 9 to 5

admin