Hírek, beszámolók

A Magyar Színházi Társaság a színházi korzón

A Magyar Színházi Társaság is jelen lesz idén az évadnyitó színházi korzóvá váló Andrássy úton vasárnap. Az egyes színházak, intézmények sátrai mellett a színházi esernyőszervezet is megjelenik, és lehetőséget nyújt a szakmai szervezeteknek munkájuk megismertetésére, népszerűsítésére.

A színházi korzón 10 órától Földi Andrea tart játékos foglalkozást gyerekeknek, bevezetve őket a különböző jelmezek, korok világába – olvasható a Magyar Színházi Társaság MTI-hez eljuttatott közleményében.
A következő program 11 órakor kezdődik: kiderül, mi a dramaturgok munkája, miközben a Színházi Dramaturgok Céhe által szervezett Nyílt Fórumokról és felolvasó színházakról láthatnak képeket az érdeklődők. Délután a Bábművész Szövetség képviselői engednek bepillantást a bábok mozgatásának rejtelmeibe.
Magyar Színházi Társaság standjánál, az Operával szemben folyamatosan találkozni lehet a színházművészet különböző képviselőivel, színészekkel, rendezőkkel, dramaturgokkal, tervezőkkel. Emellett – háttérvetítésen – hol a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) pillanatai elevenednek meg, hol a Látványtér 2013 címmel megrendezett kiállítás anyaga látható, hol pedig a Pethes-Agárdi Alapítvány díjazottjainak fényképes úti beszámolóiba nyerhet bepillantást a közönség.

Az Andrássy úton az autómentes hétvége vasárnapján idén is gazdag programmal, zenés-táncos produkciókkal várják a közönséget, amely megismerheti a budapesti színházak műsorát és jegyeket is vásárolhat az előadásokra. Újra jelen lesz az Andrássy úton számos független és kőszínházi társulat, alkotó, befogadóhely.
Az utcai performanszok mellett a mintegy nyolcvan színházi standnál jegyeket lehet vásárolni, színészekkel találkozni, miközben a nagyszínpadon egész nap zenés-táncos produkciókkal várják a színházbarátokat.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Elbúcsúztak Marvin Hamlisch-től

Sándor Petra

Veled, Uram!

Rechtenwald Kristóf

Nőnapi Musical Vasárnap

admin

Musicalsztárok az amerikai csatornák újonc sorozataiban

Volf Anna

Készül a Bridget Jones musical

admin