Hírek, beszámolók

A nagy orrú lovag legendája életre kel: jön a Cyrano musical

A kérdés örök és időtlen: vajon mi erősebb, a szerelem vagy a barátság, s mi fontosabb, a szépség avagy a szellem? A Cyrano című romantikus musical bemutatója április 15-én lesz a Ram Colosseumban.

Külcsín vagy belbecs? Ez az emberi lélek örök dilemmája. Lehet-e szeretni valakit, aki csúnya? Tud-e a szív győzedelmeskedni a társadalmi elvárásokkal szemben? Előnyt élvezhet-e az igaz szeretet? Olyan korszakot élünk, ahol ez a téma központi szerepet kap a mai ember életében, mert egyre erősebb bennünk a felismerés, miben is rejlik az igazi boldogság.

A XVII. századi Párizsban játszódó történet főhőse a kiváló költő, és páratlan kardforgató Cyrano de Bergerac, aki esküdt ellensége minden képmutatásnak. A férfi nemes lelkű, gyöngéd szerelmes, aki hatalmas orra miatt szerelme viszonzására sohasem számíthat. Szívszerelme, Roxán egy nála átlagosabb észbeli képességű férfit részesít előnyben, Christiant, aki azonban fiatal és jóképű, ráadásul Cyrano barátja. Cyrano Christian nevében udvarol csodálatos versekben Roxánnak, az ő kedvéért védi a fiút a háborúban. Az ifjú azonban mégis elesik, Roxán kolostorba vonul, és már túl későn jön rá az igazságra, ki is írta a leveleket valójában…

Az előadást a címszerepet is alakító Pintér Tibor rendezi, Roxán Békefi Viktória lesz. A musicalben feltűnik továbbá Mohácsi Márk, Lőrincz Andrea, Várfi Sándor, Dancs János, Bencze Sándor és Mező Zoltán, akik Bradányi Iván dalszövegeit éneklik majd. A zeneszerző Szekeres Géza.

 

forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Rendhagyó musical vagy formabontó cirkuszi produkció? – Lúdas Matyi a Cirkuszban

Buchmann-Horváth Emese

Honfoglalás rockopera Komáromban

Volf Anna

Két év múlva lecserélik a Glee fiatal szereplőit

admin

Apáca Show szereplőválogatás

Buchmann-Horváth Emese

Zenés bemutató a Katona József Színházban

Volf Anna