Hírek, beszámolók

A nyomorultak sajtótájékoztató Miskolcon

A Miskolci Nemzeti Színházban a 2011/2012-es évad második felének két nagyszínházi bemutatójáról, ezen belül Alain BoublilClaude-Michel SchönbergHerbert Kretzmer: A nyomorultak című előadásáról tartottak sajtótájékoztatót.

Halasi Imre a darab rendezője, színházigazgató elmondta, hogy A nyomorultak új produkciójának bemutatását mintegy hároméves munka előzte meg, mivel többféle nemzetközi kritériumnak kellett megfelelni. A musical 2012. március 2-án debütál Miskolcon, és kettős, illetve hármas szereposztásban lesz látható: Jean Valjean szerepét Sasvári Sándor és Homonnay Zsolt játssza majd, míg Javert felügyelőt Szabó P. Szilveszter, Cseh Antal és Molnár Erik alakítja. (A teljes színlap itt található.) A direktor megjegyezte, hogy eredetileg a musical premierjével kezdődött volna az évad, 2011. októberében, de a bemutatót az ismert anyagi nehézségek miatt 2012 március elejére kellett halasztani.

A sajtótájékoztatón többek között jelen volt Sasvári Sándor színművész, énekes, és Szabó P. Szilveszter színművész. Sasvári Sándor megjegyezte, hogy minden idők legnépszerűbb musicalét Németországban már játszották, katartikus élményekkel, és reméli, Miskolcon is hasonló előadás születik. Hozzátette, hogy a szenzációs szereposztás erre szinte garancia.

 

Forrás: www.observer.hu

Kapcsolódó tartalmak

A Vörös Pimpernel – Díszlet

Nagy Péter

Trója: új magyar musical 2010 nyarán

admin

Musicalrészletek az Örökös Tagság gálán – videóval!

admin

'Your Country Needs You' – megvan a győztes

admin

My Fair Lady, La Mancha lovagja és Sweet Charity a Tér-Film-Zene Fesztiválon

admin