Hírek, beszámolók

A Sakkal ébred a Bálna

Különleges helyszínen tér vissza Benny Andersson, Björn Ulvaeus és Tim Rice sikermusicalének koncertváltozata. Az eseményt óriási érdeklődés övezi, minden jegy elkelt.

Budapest IX. kerületében, a pesti Duna-parton elhelyezkedő Bálnát (kulturális, vendéglátó és kereskedelmi központot) tavaly novemberben adták át a nagyközönségnek, de mostanáig mondhatni téli álmot aludt.

Ahogy beköszöntött a tavasz és megkezdődött az idei Tavaszi Fesztivál, az attraktív üvegépület is fontos feladatot kapott, ugyanis a rendezvénysorozat egyik helyszínéül szolgál.

 A műsorban pedig a PS Produkció nagy sikerű előadása a Sakk is helyet kap. A musical dramatizált koncertváltozatát még 2010-ben mutatták be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon – először szabadtéren. Mivel a produkció igen közkedvelt, viszont a nagyközönség 2 éve láthatta utoljára, nem csoda, hogy a Bálnába kiadható 400 db jegy pillanatok alatt elfogyott, a jegy nélkül maradtak pedig abban reménykednek, hogy talán plusz előadások keretében vagy más – esetleg újabb szabadtéri- helyszínen láthatják még a darabot.

 

Az előadás szereposztása a régi, többek között a Vámpírok báljából is ismert Egyházi Géza, Sári Évi, Szemenyei János és Kecskés Tímea gőzerővel készülnek a március 27-ei előadásra.

Képek forrása: A produkció Facebook oldala

Különlegesség, hogy a darabhoz kapcsolódóan a hét végétől kilenc napon át randevúznak a fekete-fehér bábok szerelmesei. Nagymesterek, mesterek, ifjúsági és szenior bajnokok, klubjátékosok és hobbisakkozók Nemzetközi Nyílt Sakkverseny keretében, ami szintén a fesztivál része.

Kapcsolódó tartalmak

Géniusz Kincskereső Show – musical dalokkal

admin

Új beállók a Rebeccában – Peller Anna és Homonnay Zsolt

Buchmann-Horváth Emese

Megvan a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásainak szereposztása

Sándor Petra

Elindult a Vámpírok-blog!

admin

„Arra született, hogy megszeressétek…” – A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról 40 év távlatából

Volf Anna