Hírek, beszámolók

A Sose halunk meg című musicallel nyitja az évadot a Pannon Várszínház

A Sose halunk meg című musicallel nyitja meg 13. évadát a veszprémi Pannon Várszínház a városi művelődési házban szeptember 28-án.

Vándorfi László színházigazgató a keddi évadnyitó társulati ülésen ismertette az elmúlt évad eredményeit, kiemelte a teátrum tagozataként létrejött Veszprémi Táncműhely megszületését. Szólt arról is, hogy a színház új helyszínre költözik, az átadás előtt lévő Hangvilla nevű új kulturális intézménybe.
A színháznak gyakorlatilag nincs finanszírozása, ezért “össze kell húzni a nadrágszíjat, össze kell vonni az erőinket” – jelentette ki. Az MTI kérdésére válaszolva a direktor kifejtette: állami forrásokból pályázati úton 9 millió forintot nyertek, ami a tavalyi 110 millióhoz képest igen csekély.
Ezen kívül kisebb pályázati pénzek, az úgynevezett TAO – a társasági adókedvezményre jogosító támogatás – , valamint az előadások értékesítése és a jegybevétel képezi a költségvetést, amelynek pontos összegét Vándorfi László egyelőre nem közölte. A tavalyi jegybevétel alapján a TAO-ból csaknem 70 millió forintot vehetnének igénybe, de ehhez meg kell találniuk a támogatókat is – tette hozzá az igazgató.

Az idei repertoárban szerepel Fenyő Miklós és Vándorfi László új darabja, a Száll az ének, amelyet november elején mutatnak be, a táncszínház Mozart Bastien és Bastienne című kisoperájából adaptált művét, Bárány György és Krámer György közös alkotását novemberben készülnek bemutatni.
Áprilisban kezdik játszani a Meseautó című vígjátékot, februárban pedig a Hegedűs a háztetőn című musicalt mutatják be a Budapest Klezmer Band közreműködésével.
Lesz két új mesedarab is: Nyakas Krisztina Csivir-csavar, avagy Taran titkos kertje című darabját már próbálják, emellett láthatják a gyerekek Csukás István Az óriás nyomában című meséjét is.
Az új évadban mindenképpen lesz táncfesztivál, amely tavasszal finanszírozás hiányában elmaradt, mert egy pályázatot már nyertek a megrendezéséhez – mondta el Várdorfi László, aki bemutatta a társulat két új tagját, Farkas-Csányi Attila színészt és Pum Péter táncost. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Kálmán Imre: A chicagói hercegnő – Operettszínház

Czitrovszky Balázs

Újabb bemutató a szolnoki Szigligeti Színház Szín-Mű-Helyében

Bárány Anna

Spamalot – Fotós próba (2009. 09. 18.)

Nagy Péter

Kőműves Kelemen és István, a király – Két nyári bemutató Alföldi Róbert rendezésében

jambor.dorottya

A legenda újraéled Sopronban: 30 év után újra színpadon A bábjátékos

Buchmann-Horváth Emese