Hírek, beszámolók

A Szépség és a Szörnyeteg sikere Bécsben

A bécsi közönség a Stadthalléban állva tapsolt a Budapesti Operettszínház A Szépség és a Szörnyeteg című produkciójának premierjén.

Újabb várost “vett be” a Böhm György által rendezett produkció, A Szépség és a Szörnyeteg szereplőgárdája – közölte a Budapesti Operettszínház az MTI-vel szombaton. A Disney-musical, Alan Menken zeneszerző műve 2005 óta szerepel a színház repertoárján. A magyar teátrum 300 előadásra kapta meg a játszási jogot német nyelvterületen. München, Köln, Drezda és Mannheim után Bécsben látható a nagy sikerű produkció, amelyet péntek este mutattak be. Az 1800 fős Stadthalléban még 22 alkalommal kerül színre a musical.

Az osztrák musicalsztár, Maya Hakvoort, aki több mint ezerszer játszotta Elisabethet és tavaly a Lévay Szilveszterről elnevezett énekverseny zsűrijében is szerepet vállalt, az előadás után kiemelte: nagyon fontosnak tartja hogy a színházon belül működik egy musicaliskola, a Pesti Broadway Stúdió. “Látva az eredményt, úgy hiszem, remek fiatal énekesek kerülnek ki innen. Az, hogy A Szépség és a Szörnyetegben együtt dolgoznak az idősebb generációval, rendkívül erős előadást generál” – vélte Maya Hakvoort. A Disney-musicalt az Operettszínház társulata december 16-ig játssza Bécsben, majd karácsonytól Frankfurtban, 2013 elején pedig Baden-Badenben, a Festspielhausban tekinthető meg. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Nyílt próbákkal ünnepel az egri színház

Sándor Petra

Én, József Attila CD bemutató (Madách Színház, 2012. október 18.)

Czibulka Stella

Seregi Lászlóra emlékeznek a tánc világnapján

Volf Anna

Jövőre Sondheim premier a Centrál Színházban

Kiss Brigitta

Átadták az első Psota Irén-díjat

Buchmann-Horváth Emese