Interjúk

A Tánc Világnapja – Interjú Földesi Anitával

A VLM a Tánc Világnapja alkalmából készített 2012-es összeállításához a Musical Ensemble tagjaival beszélgetett. Földesi Anita a tánchoz fűződő viszonya mellett a levegőakrobatikáról és a színpad szeretetéről is mesélt.

 

Hogyan lettél táncos?

Nyolcadikos koromban, amikor a tovább tanulásról kellett döntenem, pályát kellett választanom, nem igazán érdekelt az iskola, és a tanulás. Volt egy lány az iskolában, aki táncot tanított. Elmentem, hogy kipróbáljam magam, és kiderült, hogy van hozzá érzékem. Utána felvételiztem Miskolcon a Művészeti Gimnáziumba, és aki jött hozzánk mesteriből vizsgáztatni, felhozott magával Pestre a Balettintézetbe.

Hogy kerültél az Operettszínházhoz?

Rogács Lászlóval Nyíregyházán együtt dolgoztunk, amikor szólt, hogy nyáron Szegeden, Kerényi Miklós Gábor rendezésében, lesz egy West Side Story előadás, ahova táncosokat keresnek. Eljöttem a felvételire, és felvettek.

Mi a munkátok leghálásabb, és legnehezebb része?

Szeretem a színpadot. A régi időket nagyon szerettem, amikor még egymástól tanultunk. Most, hogy idősebb vagyok, átértékelődtek a dolgok. 11 év hosszú idő. Közben tartottam egy két és fél éves szünetet, elmentem szülni. Amikor visszajöttem, ugyanúgy megvolt a színpad szeretete, de a kisfiam lett a legfontosabb az életemben.

Énekelni tanultál?

Nem, csak annyit, amennyit itt tanultam Kéringer Lászlónál. Tiszta hangom van, de saját magamnak nem tetszik a hangszínem, úgyhogy szívesebben táncolok, mint énekelek.

Az akrobatika irányába is kacsingattál.

Ez egy mellékes irány volt. Szülés után úgy gondoltam, hogy majd azonnal visszajön a régi alakom, de rá kellett jönnöm, hogy nem egészen így van. Kellett valami nem megerőltető sport, ezért kezdtem a levegőakrobatikával foglalkozni. Azóta ez meg is maradt, és nagyon szeretem.

Mi a legnagyobb élményed a Musical Együttes tagjaként?

A vőlegényem. De szakmailag az Elisabeth Szegeden, a Dóm téren.

Van valami nagy álmod a tánccal kapcsolatban?

Konkrét vágyam nincs. Szeretek a színpadon lenni, táncolni, de amióta a kisfiam megszületett, inkább körülötte forog az agyam, mint a karrieren. Nem egyszerű összeegyeztetni a kettőt, de rohanok, és csinálom.

 

Sándor Petra

Kapcsolódó tartalmak

Új beállók a Rebeccában – Peller Anna és Homonnay Zsolt

Buchmann-Horváth Emese

TOM HOOPER RENDEZI A MACSKÁK FILMES ADAPTÁCIÓJÁT

halasi.vivien

A Komáromi Jókai Színház Budapesten vendégeskedik

jambor.dorottya

Bereményi Géza lesz a Thália és a Mikroszkóp igazgatója (frissítve)

Potyó Krisztián

A Holdbeli Csónakos Debrecenben

Vincze Dániel