Hírek, beszámolók

A Tony-gála műsorszámai (videóval)

A szokásoktól eltérően a Radio City Music Hall helyett a Beacon Theatre színpadán került megrendezésre a 65. Tony-gála. A házigazda – immár második alkalommal – Neil Patrick Harris volt, aki ezúttal sem okozott csalódást.

A Tony-gálán általában a legjobb új musical és a legjobb felújítás kategóriákban jelölt produkciók műsorszámai kapnak helyet. Mivel a fellépők tiszteletdíját az előadások producerei állják, általában csak a gála időpontjában még műsoron lévő musicalek mutatkozhatnak be a show-ban. A díjátadót a CBS élőben közvetíti, így a fellépők számára nagy reklámértékkel bír a szereplés.
A műsorszámok rovására néhány díj átadása minden évben kiszorul az élő adásból, így idén nem láthatták a tévénézők többek között a legjobb hangszerelés, a legjobb koreográfia vagy a legjobb zene és dalszöveg kategória díjazottait.

A legjobb felújítás kategóriában mindössze két előadást jelöltek a Tony-díjra. A How to Suceed in Business Without Really Trying szereplőgárdája Daniel Radcliffe vezetésével a musical Brotherhood of Man című dalát adta elő.

A legjobb felújítás díjával jutalmazott Anything Goes-ból a címadó dal hangzott el. Tony-díjas lett Kathleen Marshall koreográfus és a főszereplő Sutton Foster is.

A legjobb új musical kategória jelöltjei közül a későbbi győztes The Book of Mormonból az I Believe című dal hangzott el a Tony-jelölt Andrew Rannells előadásában.

Catch Me If You Can szereplőgárdájából az este folyamán Tony-díjjal jutalmazott Norbert Leo Butz énekelte a Don’t Break the Rules című dalt.

A The Scottsboro Boys ugyan már lekerült a Broadway-n, a producerek azonban – valószínűleg néhány Tony-díj reményében – finanszírozták a szereplőgárda fellépését. Az előadás végül a 12 jelölés ellenére díj nélkül zárta az estét. A gálán a Go Back Home című dalt énekelték.

A Sister Actből a Tony-díjra jelölt Patina Miller közreműködésével a Raise Your Voice című dal hangzott el.

Mivel mindössze két musical versengett a legjobb felújításért járó díjért, a jelölteken kívül idén más musicalekből is elhangozhattak részletek.
Ősszel még úgy volt, hogy ebben az évadban tartják a Pókember musicalváltozatának premierét a Broadway-n. Ahogy arról többször beszámoltunk, a bemutatót több hónapos késéssel csak holnap tartják meg, így a show csak jövőre lesz jelölhető. Ennek ellenére a darab két főszereplője, Reeve Carney és Jennifer Damiano az idei Tony-gálán előadhatta a musical If The World Should End című dalát.

Elhangzott az It’s Raining Men a Priscilla, Queen of the Desert című, a legjobb kosztüm Tony-díjával jutalmazott előadásból.

Szintén fellépési lehetőséget kapott a New York-i Filharmonikusok Company-koncertjének szereplőgárdája is. A produkciót rögzítették, a felvételt június 15-től játsszák az amerikai mozikban. A hírverés elsősorban a szátrokkal tűzdelt szereplőgárdának köszönhető, hiszan Neil Patrick Harris mellett Katie Finneran, Aaron Lazar, Jill Paice, Martha Plimpton, Anika Noni Rose, Jennifer Laura Thompson és Patti LuPone is színpadra lépett a koncerten.

A Tony-gálán a Side by Side című dalt adták elő.

A Tony-gála összefoglalóját a házigazda legjobb pillanataival folytatjuk.

Volf Anna

Kapcsolódó tartalmak

La Mancha lovagja bemutató Szolnokon

admin

Áprilisban búcsúzik az American Idiot

Nagy Péter

Rockopera készül Nero császárról

Volf Anna

A Valahol Európában musicalt Debrecenben állítják színpadra

admin

Mary Poppins próba a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese