Hírek, beszámolók

Anconai szerelmesek Szolnokon

Szeptember 23-án a Szigligeti Színházban kerül színre az örökzöld zenés játék, melyet a szerzők – Valló Péter ötlete alapján – a hetvenes évek nagy olasz slágereivel tettek emlékezetessé.

A helyszín egy Adria-parti városka terecskéje a hetvenes években, ahol megesik, aminek meg kell. E kedves olasz kisvárosban él-éldegél Tomao Nicomaco, az eladósorba került, enyhén beszédhibás gyermekét egyedül nevelő, ám szívügyekben még mindig naprakész, korosodó amoroso, könnyűvérű szobalányával, szomszédjában egy magányos panziósnővel és a környék legpocsékabb kávéját felszolgáló, saját ristorante után ácsingózó kávézótulajjal…

És akkor még nem is beszéltünk az idevetődő többiekről: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikusról, az életunt milliomosról, a szentéletű bölcsről, akinek durva csuhája alatt érző szív dobog. Valamint a tűzrőlpattant magyar lányról, aki születendő gyermekének nemzőatyját igyekszik fellelni eme kies olasz vidéken.

A kétrészes zenés komédia dalszöveit Fábri Péter írta, az előadást Molnár László rendezte.

Tomao Nicomaco, anconai polgár szerepében Nemcsák Károlyt és Petridisz Hrisztoszt, Luciaként Jankovics Annát láthatja a közönség. Luigi del Soro-t, a vándormuzsikust Barabás Botond alakítja, de az előadás további szerepeiben színpadra lép Bot Gábor, Kertész Marcella, Molnár Nikolett, Harna Péter, Lugosi Klaudia és Gombos Judit is.

Forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Jézus Krisztus Szupersztár (Tóth-Száraz-Gallusz)

oldadmin

Megkezdődtek a vámpírpróbák Oberhausenben

admin

Glee: magyar videó-promók

admin

Kilenc mű a II. Madách Musical Pályázat prezentációján

Buchmann-Horváth Emese

Jövőre Sondheim premier a Centrál Színházban

Kiss Brigitta