Hírek, beszámolók

Április elején kezdődnek a Shrek a Musical színpadi próbái

2016. március 8-án, a Játékszínben tartott sajtótájékoztatón mutatta be a Shrek a Musical alkotógárdája a produkció jelmezeit, valamint látvány- és díszletterveit.

Április elején kezdődnek meg a Shrek musical színpadi próbái, majd május végén debütál az Oscar-díjas animációs filmből adaptált sikermusical a Papp László Budapest Sportarénában, egyedülálló látványvilággal és sztárszereposztással. A címszerepet Feke Pál, Fionát Szinetár Dóra alakítja, a Szamár szerepében Csonka Andrást láthatja a közönség, Farquaad nagyúr bőrébe pedig Serbán Attila bújik. A musical további szerepeiben Sári Évit, Tóth Gabit, Oláh Gergőt és Danics Dórát láthatja a közönség.

A sajtótájékoztatón a színészek Farquaad nagyúr konferálásával, divatbemutató keretében mutaták be jelmezeiket a sajtó munkatársai számára, és felcsendült két dal is a darabból. Shrek és Fiona “Na ki a nyomibb? Én!” című duettjét Feke Pál és Szinetár Dóra énekelték, míg a The Monkees “I’m a Believer” című örökzöldje magyarul “Robban a szívem” címmel hangzott el Feke Pál és a társulat előadásában.
 
A darabot rendező Szente Vajk elmondta, hogy a grandiózus produkció egyedülálló látványvilággal, 20 szereplővel, 50 fős tánckarral és nagyzenekar segítségével elevenedik majd meg az Aréna színpadán, non replica verzióban. “A Shrek csodálatos musical, ezt bizonyítja az is, hogy a kreatív csapatba felkért alkotók – Európa legjobbjai -, egyből igent mondtak a feladatra” – fogalmazott és színpadra szólította az alkotókat.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Kovács Yvette Alida jelmeztervező megemlítette, hogy a jogulajdonosok útmutatása szerit a jemezeknek tükrözniük kellett a film képi világát, ugyanakkor – például a Sárkány jelmeze esetében – volt, ahol a saját elképzelések domináltak.
 
A maszkmester Pohárnok Iván szintén kiemelte, hogy megpróbálták a lehető legjobban visszaadni a filmbéli karaktert, de úgy elkészíteni a maszkot, hogy Feke Pál mimikája is látható legyen. A Junior Prima és Artisjus-díjas színész szerint hazánkban a közönség korábban nem láthatott ennyire aprólékosan kialakított maszkot, amelyről az is kiderült, hogy három óra alatt készül el, és sokkal extrémebb mimikai játékot kíván meg.
 
A musical díszleteit megálmodó Kentaur szerint talán még nem is volt Magyarországon ilyen gazdag látványvilágú, sok változással, nagy díszletekkel megjelenő produkció. Úgy fogalmazott, a cél visszaadni a mese világát, úgy, hogy a darabot a gyerekek mellett a felnőttek is élvezzék. 
    
Az első Shrek-film történetét feldolgozó musical ősbemutatója 2008-ban volt a Broadwayn, majd a West Enden debütált a darab 2011-ben,később pedig Európa számos országában láthatta a közönség. A Dreamworks Animation filmje és William Steig könyve alapján a szövegkönyvet és a dalszövegeket David Lindsay-Abaire készítette, a zenét Jeanine Tesori szerezte. A hazai produkciót Szente Vajk rendezi, aki a musical fordítását is jegyzi Galambos Attilával. A producer Rosta Mária, a Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője. Az előadás koreográfusa Túri Lajos Péter a produkció zenei vezetője Silló István.
 
Forrás: Viva la Musical! / MTI

Kapcsolódó tartalmak

Spiderman: a Broadway legnagyobb bukása?

admin

Jonathan Groff Londonban

admin

Elfújta a szél – Interjú Somogyi Szilárddal

Stern Ágnes

Musicalsztárok Hajdúböszörményen

admin

Spring Awakening OBC

Nagy Péter