Hírek, beszámolók

„Aputestek" a Tháliában

Ősszel érkezik a Tháliába a világhírű brit film, az Alul semmi színpadi változata.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő jóvoltából egy fantasztikus helyszín, az Eiffel-csarnok adott otthont a Thália évadnyitó darabjának, az Alul semminek  imázs- és plakátfotózásának a közelmúltban. A fotózáson a darab főszereplői, Szabó Győző, Nagy Viktor, Pindroch Csaba, Vida Péter, Tamási Zoltán és Bán Bálint vettek részt. A csapat segítségére volt öt profi testépítő: Herman Attila, Széplaki Dávid, Papp Tibor, Zákányi Zoltán és Vigh Domonkos, akik szintén élvezték a jó hangulatú fotózást…

Simon Beaufoy
Simon Beaufoy

Simon Beaufoy darabja a 80-as évekbeli Angliában játszódik, ahol a recesszió hatására rengetegen válnak munkanélkülivé. Gaz (Szabó Győző), az acélipari munkás – darukezelő – szintén elveszíti munkáját és emiatt kilátástalan helyzetbe sodródik. Meglát egy plakátot, amin férfisztriptízt hirdetnek. Csodálkozva tapasztalja, hogy a műsornak mekkora a sikere, és hogy ne veszítse el gyermekének láthatását – mivel a törvény által előírt gyerektartással is hosszú hónapok óta tartozik – azt találja ki, hogy rábeszéli a munkanélküli hivatalban nap, mint nap sorban álló kollégáit, hogy csináljanak egy hasonlót.

Az Alul semmi egy elragadó, megindító történet a bolondos szervezésről, melynek végén összeáll a csapat. Nem fiatalok, nem szépek és nem hibátlanok, de vállalva magukat színpadra lépnek.

Szabó Győző elmondta, hogy nemrég tanult egy új kifejezést, az „aputestet”, mert ebben a darabban nem rendezői kérés, hogy a testépítőkhöz hasonló kirobbanó formába hozzák magukat – pont ellenkezőleg. De volt már olyan szerepe, ami miatt meg kellett változnia testileg is. A Valami Amerika első részének forgatására például a szerep kedvéért 10 kilót hízott. „Két hónappal a forgatás előtt találkoztunk a rendezővel, és én akkor nagyon kisportolt voltam. Azt mondta, hogy azt szeretné, hogy az általam megformált figura ne a testével hódítson, hanem a dumájával – nyugodtan lehet kicsit pocakosabb. Tehát egy kicsit más aspektusból kellett megközelíteni a kérdést” – mesélte a színész, aki még azt is hozzátette, hogy a kilókat sokkal könnyebb felszednie, mint utána visszafogyni.

A darabot októberben mutatja be a Thália Színház.

Forrás: Thália Színház

Kapcsolódó tartalmak

Made in Hungária Szolnokon

József Kriszti

Új Wicked cd az ötödik évfordulóra

admin

Avenue Q – interjú Lázár Zsigmond zenei vezetővel

Kiss Brigitta

Lili bárónő bemutató a Városmajorban

Utasi Nikolett

Átadták a Színikritikusok Díját

admin