Arany Kotta díj

Arany Kotta Díj 2014 – Nyertesek

Örömmel tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Viva la Musical! idei Arany Kotta Díjának nyertesei a következők:

 

Legjobb új musicalprodukció

ELFÚJTA A SZÉL – BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ
Rendező: SOMOGYI SZILÁRD

 

Legjobb musicalszínész új musicalprodukcióban

SZABÓ P. SZILVESZTER
(Elfújta a szél – Budapesti Operettszínház)
 

Legjobb musicalszínésznő új musicalprodukcióban

GUBIK PETRA
(Elfújta a szél – Budapesti Operettszínház)

 

A VLM szakmai különdíja

VADREGÉNY – PESTI MAGYAR SZÍNHÁZ
Rendező: Harangi Mária

 

A végeredményt a szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján határoztuk meg. A Budapesti Operettszínház Elfújta a szél előadása láthatóan a közönség nagy kedvence, és a díj történetében már másodszor fordult elő, hogy ugyanazon produkció színreállítása és művészei nyertek mind a három kategóriában. A legjobb új musicalprodukciók közül kiemelkedően sokan szavaztak még az Alföldi Róbert rendezte Az Őrült Nők Ketrecére (Kultúrbrigád/Átrium Film-Színház), illetve a Madách Színház Mamma Mia! (rendező: Szirtes Tamás) című előadásának szabadtéri verziójára. A vidéki bemutatók közül kiemelkedő eredménnyel zárt a szombathelyi A dzsungel könyve (Weöres Sándor Színház – r. Horgas Ádám), a székesfehérvári Koldus és királyfi (Vörösmarty Színház – r. Szurdi Miklós) és a győri Csoportterápia (Győri Nemzeti Színház, r. Simon Kornél).

A szakmai zsűri ezen felül kiemelte a Munkácsy, a festőfejedelem (József Attila Színház, r. Tóth János) és a My Fair Lady (Miskolci Nemzeti Színház, r. Béres Attila) című produkciókat.

Viva la Musical! szakmai különdíja, melyet idén adunk át először, a Pesti Magyar Színház Vadregény című fergeteges Sondheim-musicaljét illeti meg. Ahogy Nádasi Veronika zsűritagunk kiválóan megfogalmazta: „Szórakoztató és elgondolkodtató előadás. A nemesen egyszerű és ötletgazdag rendezés és a színészek remek alakításai egységesen szolgálják a tanulságos és szürreális sondheimi mesevilág megjelenítését. Hiánypótló elôadás a magyar musical palettán.”

A legjobb musicalszínész kategóriában Szabó P. Szilveszter immár másodszor nyerte el díjunkat. Dolhai Attila is számos szavazatot kapott a Budapesti Operettszínház Amerikai komédiájában nyújtott alakításáért, és Stohl András is nagy népszerűségnek örvendett mind a szavazók, mind a zsűritagok körében Az Őrült Nők Ketrece című produkcióban való játékáért. Csonka András, a szakmai zsűri tagja így nyilatkozott: “Amellett, hogy egyetértek a közönség döntésével, hiszen Szabó P. Szilvesztert az egyik legkiválóbb hazai musicalszínésznek tartom, szeretném kiemelni és méltatni Stohl András alakítását, aki generációnk egyik legkiválóbb prózai színésze, és most egy musicalben nyújtott egészen kirobbanó teljesítményt. Érzelemgazdag, finoman lírai, mégis energiabomba teljesítménye sokáig emlékezetes marad.”

A szakmai zsűri ezen felül még kiemelt elismeréssel illette Földes Tamás (Amerikai komédia), Görög László (My Fair Lady – Miskolci Nemzeti Színház), Gémes Antos (Vadregény – Pesti Magyar Színház) és Zöld Csaba (Munkácsy, a festőfejedelem – József Attila Színház) teljesítményét is.

A legjobb musicalszínésznő kategóriában Gubik Petra viheti haza díjunkat. Szép eredménnyel zártak még Janza Kata és Vágó Zsuzsi művésznők is, a szakmai zsűri pedig ezen felül kiemelte Ágoston Katalin (Chicago – Centrál Színház), Kováts Kriszta (Mamma Mia!, Szegedi Szabadtéri Játékok) és Radnay Csilla (My Fair Lady, Vörösmarty Színház – Székesfehérvár) alakítását.

Nagy örömmel tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy jövő ilyenkor a Legjobb új vidéki musicalprodukció díjával bővül majd a kategóriák sora, amely reményeink szerint még több vidéki olvasónkat ösztönzi majd a szavazásban való részvételre.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden szavazatot, és ne feledjétek, jövő ilyenkor ismét lehet voksolni, ezért már most nyitott szemmel-füllel látogassátok a legújabb zenés színházi bemutatókat. Az idei díjak átadására november-december folyamán kerül sor. A nyerteseknek szeretettel gratulálunk!

Kapcsolódó tartalmak

Kapj el, ha tudsz: készül a musical-változat

admin

Több helyszínen a Mária evangéliuma című rockopera

halasi.vivien

Vámpírok bálja 200. előadás – Interjú Réthy Zsazsával

József Kriszti

Lekerül a Broadway-n a Spamalot és a Gypsy

admin

Új hírek a Fantomról

admin