Arany Kotta díj

Arany Kotta Díj 2016 – Nyertesek

Örömmel tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Viva la Musical! idei Arany Kotta Díjának nyertesei a következők:

Legjobb új musicalprodukció

LES MISÉRABLES – A NYOMORULTAK – MADÁCH SZÍNHÁZ
Rendező: SZIRTES TAMÁS

 

Legjobb musicalszínész új musicalprodukcióban

SZABÓ P. SZILVESZTER
(Marie Antoinette – Budapesti Operettszínház)

 

Legjobb musicalszínésznő új musicalprodukcióban

PELLER ANNA
(Nők az idegösszeomlás szélén – Budapesti Operettszínház)

 

Legjobb új vidéki musicalprodukció

VESZTEGZÁR A GRAND HOTELBEN – BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ
Rendező: Szente Vajk

A végeredményt a szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján határoztuk meg. Idén a szakmai zsűri tagjai Kékkovács Mara és Ágoston Katalin színművésznők, valamint Somlai Valéria zongoraművész voltak.

A legjobb új musicalprodukció kategóriában összesítésben második helyen holtversenyben két Operettszínházas produkció, a Marie Antoinette (r. Kerényi Miklós Gábor) és a Nők az idegösszeomlás szélén (r. Réthly Attila), harmadik helyen pedig szintén a Budapesti Operettszínház előadása, a Virágot Algernonnak (r. Somogyi Szilárd) végzett. A szakmai zsűri ezen felül kiemelte az Anyád kínja (Orfeum, r. Tallós Rita) című produkciót, a közönség pedig jelentős számú szavazattal támogatta a Magyar Színház A muzsika hangja (r. Eperjes Károly) és a Magyar Állami Operaház Billy Elliot (r. Szirtes Tamás) című előadásait is.

A legjobb musicalszínész kategóriában az összesített szavazatok alapján második helyen Pavletits Béla (Sugar, Van aki forrón szereti), harmadik helyen pedig Veréb Tamás (Marie Antoinette) végzett. A közönségtől kiemelkedően sok szavazatot kapott Vass Szilárd (A padlás), Egyházi Géza (Evita) valamint Sándor Péter (A nyomorultak, Jézus Krisztus Szupersztár, Evita). A szakmai zsűri ezen felül még különleges elismeréssel illette Mészáros Árpád Zsolt (Nők az idegösszeomlás szélén) teljesítményét is.

A legjobb musicalszínésznő kategóriában az összesítésben Gubik Petra (Marie Antoinette, Vesztegzár a Grand Hotelben, Nők az idegösszeomlás szélén) végzett a dobogó második fokán, míg a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki Györgyi Anna (Anyád kínja), Kékkovács Mara (Virágot Algernonnak) és Vágó Zsuzsi (Marie Antoinette) között. A közönségszavazásban szép eredménnyel zártak még Fekete Linda (A padlás), Vágó Bernadett (Marie Antoinette), illetve Polyák Lilla (Marie Antoinette) művésznők is.

Idén másodszorra ítéltük oda a Legjobb új vidéki musicalprodukció díját. Az összesítésben a második helyezett a szombathelyi Weöres Sándor Színház A padlás (r. Horgas Ádám), a harmadik pedig a Győri Nemzeti Színház A muzsika hangja (r. Szűcs Gábor) című előadása lett. A közönségszavazásban előkelő helyen végzett a Szegedi Nemzeti Színház Evita előadása (r. Juronics Tamás), melyet a Budapesti Nyári Fesztiválon láthatott a közönség, illetve a debreceni Csokonai Színház Made in Hungária (r. Mészáros Tibor) produkciója.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves Olvasónknak részvételét a közönségszavazásban; reméljük, jövő ilyenkor ismét számíthatunk a szavazataitokra. Az idei díjak átadására 2017. januárjától folyamatosan kerül sor. A nyerteseknek szeretettel gratulálunk!

Kapcsolódó tartalmak

SingSingSing musical show közönségtalálkozóval egybekötve

József Kriszti

Ismét megújult az Aida

Stern Ágnes

Lekerül a Gyűrűk ura Londonban

admin

Közszolgáltatási szerződést köt a Budapesti Operettszínház

Buchmann-Horváth Emese

Képzelt riport… – 40. évforduló a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Sándor Petra