Arany Kotta díj

Arany Kotta Díj 2017 – Nyertesek

Örömmel tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Viva la Musical! idei Arany Kotta Díjának nyertesei a következők:

Legjobb új musicalprodukció:
MY FAIR LADY – CENTRÁL SZÍNHÁZ
Rendező: PUSKÁS TAMÁS

Legjobb színész új musicalprodukcióban:
FÖLDES TAMÁS
(Lady Budapest – Budapesti Operettszínház)

Legjobb színésznő új musicalprodukcióban:
TOMPOS KÁTYA
(My Fair Lady – Centrál Színház)

Legjobb új vidéki musicalprodukció:
DOKTOR ZSIVÁGÓ – GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ
Rendező: Forgács Péter

A Viva la Musical! szakmai különdíja:
SÖVEGJÁRTÓ ÁRON és KURKÓ J. KRISTÓF
(Vértestvérek – Turay Ida Színház)

A végeredményt a szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján határoztuk meg. Idén a szakmai zsűri tagjai Nádasi Veronika és Posta Viktor színművészek, valamint Galambos Attila író, műfordító voltak.

A Legjobb új musicalprodukció kategóriában összesítésben második helyen a Vígszínház előadása, A Pál utcai fiúk (r. Marton László), harmadik helyen pedig a Budapesti Operettszínház Ének az esőben (r. Ifj. Harangozó Gyula és Somogyi Szilárd) produkciója végzett. A közönség ezen felül jelentős számú szavazattal támogatta a Budapesti Operettszínház Szegény Dzsoni és Árnika (r. Szenteczki Zita) és Lady Budapest (r. Somogyi Szilárd) című előadásait is.

A Legjobb színész új musicalprodukcióban kategóriában az összesített szavazatok alapján második helyen Kocsis Dénes (Szegény Dzsoni és Árnika), harmadik helyen pedig Alföldi Róbert (My Fair Lady) végzett. A közönségtől sok szavazatot kapott Serbán Attila (Ének az esőben), valamint Vecsei H. Miklós (A Pál utcai fiúk) is.

A Legjobb színésznő új musicalprodukcióban kategóriában az összesítésben Füredi Nikolett (Aida) végzett a dobogó második fokán, míg a harmadik helyet Gubik Petra (Szegény Dzsoni és Árnika, Frida) érdemelte ki. A közönségszavazásban kimagasló eredménnyel zártak még Janza Kata és Vágó Zsuzsi művésznők is a Lady Budapest musicalben nyjtott alakításaikért. A szakmai zsűri ezen felül kiemelt elismeréssel illette Papadimitriu Athina a Zorba, Szegény Dzsoni és Árnika és a Frida musicalekben nyújtott teljesítményét.

Legjobb új vidéki musicalprodukció kategóriában az összesítésben a második helyezett a Soproni Petőfi Színház Aida (r. Pataki András) produkciója lett, míg a harmadik helyen holtverseny alakult ki a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Hello, Dolly! (r. Szente Vajk) és a tatabányai Jászai Mari Színház Sztárcsinálók (r. Nagy Viktor) című előadása között. A közönségszavazásban előkelő helyen végzett a Veszprémi Petőfi Színház My Fair Lady (r. Bálint András), illetve  a Szegedi Nemzeti Színház Evita c. előadása (r. Juronics Tamás) produkciója.

Idén másodszorra ítélte oda a zsűri A Viva la Musical! szakmai különdíját. Az elismerést Sövegjártó Áron és Kurkó J. Kristóf kapják a Vértestvérekben (Turay Ida Színház) nyújtott alakításukért. Galambos Attila, a zsűri elnöke így indokolta a döntést: „Kettejük közös játéka az elszakított ikerpár szerepében a színészi odaadás és egymásra figyelés megrendítően szép példáját mutatta egy puritán, szinte szegényes megvalósításban is gazdag utat bejáró előadásban.”

Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves Olvasónknak részvételét a közönségszavazásban; reméljük, jövő ilyenkor ismét számíthatunk a szavazataitokra. Az idei díjak átadására az év végétől folyamatosan kerül sor. A nyerteseknek szeretettel gratulálunk!

Kapcsolódó tartalmak

Jogi vita A Tenkes kapitánya musical körül

admin

2018-ban érkezik a Jégvarázs musical

Volf Anna

Kabaré a Porondszínházban

Stern Ágnes

Interjú Szabó P. Szilveszterrel az Özvegyek kapcsán

Sándor Petra

Bejelentették a Szegedi Szabadtéri 2017-es műsorát

Sándor Petra