Arany Kotta díj

Arany Kotta díjátadás az Operettszínház színpadán

Somogyi Szilárd, a Fame rendezője a Budapesti Operettszínház színpadán vette át a 2014/2015-ös évad legjobb musicalprodukciójának járó elismerést.

A Viva la Musical! immár ötödik alkalommal ítélte oda az elmúlt évad legsikeresebb új musicalbemutatójának járó Arany Kotta Díjat a szakmai zsűri és a közönség összesített véleménye alapján. A zsűri tagjai Kútvölgyi Erzsébet és Siménfalvy Ágota művésznők valamint Galambos Attila író, műfordító voltak. A díjat Somogyi Szilárd rendező vehette át a Nagymező utcai teátrum színpadán, a musical szombati előadását követően.

A Fame hazánkban először 1996-ban debütált a Thália Színházban. A legendás produkciót, melyet a Toldi Mária által vezetett Vasutas Musical Stúdió növendékei adtak elő – és melyben Somogyi Szilárd maga is színre lépett – Miklós Tibor rendezte. A Budapesti Operettszínházban a musical 2015. június 26-án került bemutatásra az amerikai változtatásokat követő, felújított formában.

Somogyi Szilárd a darab aktualitásáról elmondta, hogy a Fame szívügye volt, és szerette volna olyan formában színre vinni, hogy az tükrözze a két évtizeddel ezelőtti produkció óta a világban végbement változásokat. „Megpróbáltam megmutatni a hírnév árnyoldalát, illékonyságát, hogy a csillogásból mennyire gyors út vezethet a süllyesztőbe. Úgy gondolom, hogy a Fame-nek ez a dimenziója az elmúlt húsz évben sokkal hangsúlyosabb lett.”

A direktor az Arany Kotta Díjjal kapcsolatban elmondta, hogy hiánypótló kezdeményezésnek tartja, hiszen ez olyan, speciálisan zenés színházi produkciókra fókuszáló elismerés, amelynek odaítélésében mind a szakma, mind a közönség képviselteti magát.

Az Arany Kotta Díjat 2012-ben alapította a Viva la Musical!. A díjat évente négy kategóriában (legjobb új musicalprodukció, legjobb vidéki produkció, legjobb színész és legjobb színésznő) ítélik oda egy három tagú szakmai zsűri és a közönség véleménye alapján. Az elmúlt évek folyamán a zsűri tagjai olyan művészek voltak, mint Hűvösvölgyi Ildikó, Náray Erika, Nádasi Veronika és Csonka András.

Kapcsolódó tartalmak

"Mi is itt vagyunk!" gála

Sándor Petra

Priscilla a Broadway-n

admin

Elhunyt Kenderesi Tibor színművész

Volf Anna

Külvárosi legenda Miskolc belvárosában: Liliom

halasi.vivien

Kecskeméten megkezdődött A nyomorultak castingja

admin