Belföld Hírek, beszámolók

Aréna – Fenyő Miklós új musicalje Győrben

A rock and roll stílus hazai megteremtője, a szakma doyenje, Fenyő Miklós szinte már hazajár Győrbe. Eddig három musicaljét mutatta be nagy sikerrel a Győri Nemzeti Színház: tarolt a Hotel Menthol (2000), a Made in Hungária (2008) és az Aranycsapat is (2012). Aréna címmel a társulat most egy ősbemutatóra készül.

Fenyő Miklóshoz csatlakozott a Portugál szerzője, Egressy Zoltán József Attila-díjas író, Novai Gábor zenei producer, Forgács Péter igazgató, rendező és Kováts Gergely Csanád koreográfus. Az alkotók a keddi olvasópróbán ismertették a szereplőkkel a mű koncepcióját, a premiert decemberben 15-én tartják a Nagyszínházban.

A legendás Hungária együttes a Rock and Roll Party és a Hotel Menthol albumok után jelentette meg Aréna című nagylemezüket, ami hangulatában eltért az előző kettőtől. Fenyőék akkor már nem az amerikai életérzésről énekeltek, hanem az ötvenes évek Magyarországáról, valós budapesti helyszínekkel, szereplőkkel. Az író, Egressy Zoltán alkotói munkáját segítette, hogy jól ismeri a győri társulatot, így a szerepeket ismét rájuk írta. A főbb szerepekben Járai Máté, Nagy Balázs, Fejszés Attila, Mózes Anita, Kiss Tünde és Nagy Gréti látható majd az országos ősbemutatón.

Az országos ősbemutató egy jubileumhoz is köthető, hiszen 20 évvel ezelőtt, 1998-ban készült el a Budapesti Operettszínházban az első Hungária dalokra épülő musical, a Hotel Menthol, ami mintegy kétszáz előadást megért, a főszerepben Forgács Péterrel. A darabot két év múlva a Győri Nemzeti Színház is műsorra tűzte, a musical több évadon keresztül futott.

« 1 A 2 »

Fotó: Fehér Alexandra