Hírek, beszámolók

Avenue Q: Farkas Gábor Gábriel veszi át Kuki Mumus szerepét

Harmadik évadát kezdi a többszörös Tony-díjas Broadway-musical, A mi utcánk – Avenue Q a Centrál Színházban. Az új szériában Nicky, Kuki Mumus és a Mackófiú szerepében ezentúl az X-Faktorból is ismert, a színpadon is rendszeresen nagy sikerrel helyt álló Farkas Gábor Gábriel lesz látható.

A számos zenés előadásban és a televízióban is nagy sikert arató színész-énekes New Yorkban ismerkedett meg az Avenue Q különleges világával. „Egészen elementáris hatással volt rám – emlékezik az amerikai előadás élményére. – Rögtön beleszerettem az előadás pimasz világába, a bábuk és a színészek egészen elképesztő összjátékába. Amikor felkértek a szerepre, hirtelen azt sem tudtam, mit csináljak, tényleg az egyik álmom volt, hogy egyszer az Avenue Q-ban eljátszhassak egy szerepet. Az pedig, hogy rögtön hármat játszhatok és énekelhetek, egészen fantasztikus érzés. Ez egy olyan musical, amit szerintem mindenkinek látnia kell. Lehet, hogy a bábukból néhányan azt hiszik, hogy ez gyerekelőadás, de ez nagyon nem így van, sőt!”

Gábriel szerint a darab nagyon fontos kérdéseket vet fel, amelyek a fiatalok számára is kiemelt témák. Épp ezért iskolai osztályoknak is javasolja az Avenue Q megtekintését: „Én minden gimnáziumi osztálynak ajánlanám, mert egész évre jó témát adna az osztályfőnöki óráknak, mint például a tolerancia, az életcél, a szolidaritás, az internet szerepe, a szexualitás kérdései, a rasszizmus problémája és az emberi kapcsolatok!” Ezzel már három musicalsztárt köszönthet a színház az Avenue Q gárdájában, hiszen A mi utcánk házmestere, azaz Michael Jackson szerepében továbbra is Serbán Attila látható, Kate Mumus és Lucy, a Vamp szerepében ezután is Balogh Anna hangjának és játékának örülhet a közönség. Briant Simon Kornél, Sente Stét kettőzött szereposztásban Radnay Csilla és Balla Eszter, Mrs. B. tanárnőt Andrádi Zsanett, a darab főhősét, Princetont pedig Vári-Kovács Péter személyesíti meg.

Az Avenue Q-ban részben bábok szerepelnek, ám a látszat kissé csal: ez a szabálytalan musical hús-vér emberekről szól. A Muppet Show-ban és a Szezám utcában látott figurák nagykorú, valószerűbb kiadásai ravaszul ahhoz segítenek hozzá, hogy jobban tudjunk nevetni saját útkeresésünk felmerülő problémáin, hogy könnyebben és könnyedebben felismerhetőek legyenek azok a dolgok, amikre az ember csak gondol, de ritkán mondja ki.

Farkas Gábor Gábriel először november 24-én szerepel az előadásban.

 

Forrás: centralszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Náray Erika távozik az Operettszínháztól

Sándor Petra

Idina Menzel a Glee-ben

admin

Karinthya világa zenés szalon a Benczúr Házban

Buchmann-Horváth Emese

Feke Pál Vászoly szerepében

Utasi Nikolett

Ma van a magyar dráma napja

admin