Hírek, beszámolók

Megkezdődtek az Avenue Q próbái

2009. február 20-án mutatja be a Centrál Színház A mi utcánk – Avenue Q című musicalt. A darab a 2003-mas Broadway-premiert követően három Tony-díjat bezsebelve indult világhódító útjára, és végre a magyar közönség is megismerkedhet az Avenue Q szókimondó lakóival.

A darab különlegessége, hogy a főszereplők a Muppet Show figuráihoz hasonló bábok, akik gyermekien naiv hangon reagálnak a korántsem mesés felnőtt világ jelenségeire. Kortárs problémáinkat (munkanélküliség, rasszizmus, homoszexualitás, virtuális párkeresés, stb.) soha nem láthattuk még ennyire szórakoztatónak – hála az abszurdba forduló jeleneteknek, az ellenállhatatlanul bájos bábfiguráknak és a Tony-díjas daloknak.

Vári Kovács Péter, Balogh AnnaA budapesti produkció próbái, bábtréningjei a hét elején megkezdődtek, mivel a próbaidőszak hosszabb lesz a Magyarországon megszokottnál, amit részben a bábozási készségek elsajátítása indokol. A nagy találkozás a színház fiatal művészei és a bábszereplők között igen jó hangulatban zajlott.

A fordító Baráthy György, aki egyben a színház dramaturgjai is. Feladata nem merül ki annyiban, hogy a darab nyers derűjét és szellemességét magyarul próbálja visszaadni, hanem sok esetben új megoldásokat kell találnia – a rendezővel, Harangi Máriával karöltve – a darabnak azon elemeire, melyek a magyar nézők számára nem lennének érthetőek.

A két főszerepet Balogh Anna és Vári Kovács Péter alakítják.
Anna két nagyon is ellentétes női figurát jelenít meg: ő lesz Kate, a szeretetre méltó napközis tanárnő, (aki mellesleg egy szőrös mumus), és ő játssza Lucy-t, a szőke démont is, Kate veszélyes vetélytársát.

Péter egy élete célját kereső, friss diplomás munkanélküli bölcsészt alakít (Princeton), illetve egy másik nagy szerepet, Rodot, a konzervatív befektetési tanácsadót, aki azonban titokban meleg.
A többi szerepet Andrádi Zsanett, Janicsek Péter, Radnay Csilla, Serbán Attila és Simon Kornél alakítja.
Válogatottan képzett hangú társaság vállalkozik rá, hogy elénekelje a több, mint húsz dalból álló művet. Természetesen kíséretként egy élő zenekar is dukál.
A bábok megegyeznek az eredeti amerikai produkció bábszereplőivel.

Akik kíváncsiak az előadás próbaidőszakára, januártól végigkövethetik az előadás magyar nyelvű honlapján.

Kapcsolódó tartalmak

My Fair Lady – 300. előadás

Vincze Dániel

KÖZLEMÉNY

Vincze Dániel

Sunset Boulevard – Hollandia

Nagy Péter

Spring Awakening – európai premier

admin

Broadway-előadás az interneten

halasi.vivien