Hírek, beszámolók

Az Avenue Q bábjai

A bábok gyors cserélését, átöltözését, megváltozó hajviseletét a Broadway-n úgy oldották meg, hogy mindegyik bábuból több készült.

Az Avenue Q-ban úgynevezett kesztyűs bábokkal találkozhatnak a nézők, amelyek fejből és az ahhoz kapcsolódó kesztyűből állnak. A kesztyűs báboknak is több fajtája létezik.

 

 

 

Egypálcás bábok (Princeton, Kate Monster)

Egypálcás bábok

A bábu bal kezéhez egy pálcát erősítenek, ennek segítségével lehet mozgatni az egyik kezet. A másik kéz az egypálcás báboknál nem mozgatható.

Kétpálcás bábok (Rod, Lucy, Bad Idea Bears)

Kétpálcás bábokAz előzőtől annyiban különbözik, hogy a bábu mindkét keze pálca segítségével mozgatható. A színész jobb kezével a fejet mozgatja, míg a bal kéz a két pálcát tartja. Ilyen módon a két kéz egyszerre mozgatható. Ha egy gesztushoz csak az egyik kézre van szükség, akkor másik kézhez tartozó pálcát a színész elengedi.

Kétszemélyes bábok (Nicky, Trekkie Monster, Mrs T.)

Kétszemélyes bábokA báb kezei kesztyű alakúak, így nem csak a karok, hanem a kézfejek is mozgathatók. Két színész szükséges a mozgatásához. A beszélő színész a bábu bal kezét és fejét, a segítő pedig a jobb kezet mozgatja. Az előadás közben előforduló bábcseréknek köszönhetően van, hogy egy színész kezeli valamelyik kétszemélyes bábot.

Kapcsolódó tartalmak

Édesbús fájdalom

Vincze Dániel

Miller Zoltán zenés esttel készül az Erkelben

Vincze Dániel

Serbán Attila – Silent Night 2015

Buchmann-Horváth Emese

Élő legendák – Hűvösvölgyi Ildikó

Vincze Dániel

Feke Pál: Musical Live koncert (Sopron)

Vincze Dániel