Interjúk

Az élet zenéje

Mahó Andrea Az élet zenéje címmel 2017. november 23-án jótékonysági koncertet ad a Pesti Vigadóban, melynek bevételét A korszerű szülészetért és Nőgyógyászatért Alapítvány javára ajánlotta fel. Az alapítvány a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szakmai tevékenységének fejlesztését, a szülészet és a nőgyógyászat fejlődését támogatja. Az est sztárvendégei Koós Réka, Miller Zoltán és Bebe. A művésznővel a közelgő eseményről beszélgettünk.
Hogyan született meg benned a jótékonysági koncert ötlete?
Két évvel ezelőtt már volt egy ilyen rendezvényünk a Pesti Magyar Színházban, nagyon nagy sikerrel. Úgy határoztunk, hogy ezt meg kell ismételni, és ennek most jött el az ideje.
Miért pont ennek a szervezetnek a javára ajánlottad fel a bevételt?
Hozzám nagyon közel állnak a gyerekek, dolgozom is gyerekekkel. És rendkívül fontosnak tartom, hogy már a születés pillanatában minden rendben legyen, mert ez nagyon meghatározó az ember életében. Fontos, hogy tudjanak segíteni az orvosok, hogyha bármi probléma van, például ha egy csecsemő korábban jön a világra. Sokféle eszközre szükségük van ehhez, és arra pénz kell.
Fellépőtársaid a koncerten Koós Réka, Miller Zoltán és Bebe lesznek. Mi alapján választottad ki őket és hogyan reagáltak a megkeresésedre?
Mi nagyon jóban vagyunk, sokat szoktunk együtt dolgozni, főleg Miller Zolival és Koós Rékával. Amikor felhívtam őket, egyből igent mondtak.
Mit árulsz el a koncertről, milyen produkciókra számíthatnak a nézők?
Elő zenekar játszik majd a koncerten, lesz egy felnőtt kórus és táncosok is, egy sztepptánc előadás. A dalokról azt mondanám, hogy ezek világslágerek és magyar slágerek. Igyekeztünk olyanokat válogatni, amelyeket a színházban nem nagyon hall tőlünk a közönség, hogy mindenképpen az újdonság erejével hassunk.
Ha már az újdonságot említetted, mondanál valamit az új dalodról?
Igen, most fog debütálni az új dalom, amit Fitos Viktor és Valla Attila írtak nekem. Én azt gondolom, hogy gyönyörű lett. Kicsit izgulok is, merthogy ezen a koncerten fog először elhangozni.
Ezen kívül még milyen előadásokban, eseményeken találkozhat veled a közönség?
Vannak a régről játszott darabjaim, amiket nagyon szeretek, a Madách Színházban pl. Az Operaház fantomja, a Mary Poppins és az Anna Karenina, a Pesti Magyar Színházban A muzsika hangja és a Valahol Európában, és Győrben játszom még a Bál a Savoyban című előadásban.
Polauf Eszter

Kapcsolódó tartalmak

Musical-dal nyerte a Csináljuk a Fesztivált! hatodik szériáját

admin

József extra – május 13.

Schmidt Barbara

Az UtcaSzak Alkotóközösség a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Új Egri csillagok a Pannon Várszínházban

Sándor Petra

Rendhagyó Trója sajtótájékoztató a komáromi Igmándi-erődben

admin