Hírek, beszámolók

Az első 5 év…

Nem árulunk el titkot vele: Magyarországon a színház nem éppen a legnagyobb profitot termelő vállalko­zás. Következésképp a Viva la Musical! weboldal sem tűzhetett ki ilyen célokat indulásakor. Ennek ellenére, vagy ép­pen ezért, úgy döntöttünk, tudásunk, lelkesedésünk legjavát adva szolgáljuk a musicalszínház ügyét.

Weblapunk 5. évfordulójának alkalmából igényes, keményfedeles, színes kiadvánnyal jelentkezünk, mely 264 oldalon át ad ízelítőt első öt évünk leg­jobb munkáiból.

Könyvünket az elmúlt színházi évadok alapján osztottuk fejezetekre. A kro­nologikus szerkezetet alkalmanként exkluzív anyagok szakítják meg. Ilyen az oldalunkon publikált Élő legendák és Ifjú tehetségek sorozatunk egy-egy kiemelkedő darabja, vagy néhány ki­vételes szépségű külföldi produkció bemutatása. Örökzöld dallamok cím­mel mintegy kitekintésként a világ legismertebb musicaldallamainak tör­ténetét tárgyaljuk. Az írásokat kevéssé ismert tények, idé­zetek és egyéb csemegék egészítik ki.

Az összegyűjtött anyagok kontinuitása laza és sokszínű, leginkább a cérnára felfűzött különböző színű és formá­jú gyöngyökhöz tudnánk hasonlítani, vagy vegyes ajándékdesszerthez, ahol minden új csomagolás új titkokat, új ízeket rejt. Reményeink szerint köny­vünk új szellemi kalandokkal teli gondolati és érzelmi tájakat nyit meg a színház szerelmesei számára, ahogy feltárja a musicalnek, ennek a varázs­latos műfajnak az ezernyi arcát.

Akár tüzetesen kívánja végigolvasni kötetünket az Olvasó, akár csak cse­megézni szeretne, őszintén reméljük, megtalálja benne a kedvére való írá­sokat.

Galambos Attila szövegíró, műfordító a következő szavakkal ajánlja a kiadványt az érdeklődők figyelmébe:

“…a könyv, amelyet kezében tart a kedves Olvasó, ékes bizonyítéka annak, hogy vannak hozzáértő, jó szemű és jó fülű, rátermett gondviselők, akik szívükön viselik a musicaljeink sorsát, egyengetik útjukat, segítik eljuttatni a jó hírt mindannyiunk végső céljához: a színházlátogató nézőhöz. És reméljük, hogy ez még sokáig így lesz.”

A kötet korlátozott példányszámban, kizárólag a www.musicalwebshop.hu weboldalon vásárolható meg 2013. március 27-étől.

Kapcsolódó tartalmak

Az Opera megtartja a Billy Elliot 29 előadását

Buchmann-Horváth Emese

Musical-dal a 2009-es YouTube toplista élén

admin

Lépj Gene Kelly nyomdokaiba! Ének az esőben-casting 3 főszerepre!

Buchmann-Horváth Emese

Doktor Szöszi Londonban

admin

Jótékonysági árverés a Broadway-n

admin