Hírek, beszámolók

Az Orient Express bemutatására készül a Békéscsabai Jókai Színház

A gödöllői Művészetek Házában mutatják be december 13-án Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója rendezésében az Orient Express című zenés-táncos produkciót.

Fekete Péter az MTI-nek kifejtette: évek óta kutatja a keleti és a nyugati kultúra érintkezési és ütközési pontjait. Lefejezett újságírók, bombákkal felszerelt öngyilkos merénylők és csillogó szemű, csadoros és mezítelen arcú nők fénymásolt képei függnek a falán. „Nem az aktualizálásra, hanem a Kelet és Nyugat közti átjárhatóság örök problematikájára hegyeztem ki a történetet” – fogalmazott.
A művet az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából állítják színpadra. 1914-ben a zimonyi Száva-híd felrobbantása vetett véget az Orient Express fénykorának. „Akkor tudjuk elfogadni egymást, ha megismerjük egymás kultúráját. Ha elfogadtuk egymást, nem robbannak fel a hidak” – fogalmazott Fekete Péter.
Az új produkcióban közreműködik a Talamba Ütőegyüttes, a CimbaliBand és a Fricska Táncegyüttes. A Jókai Színházból Gubik Petra és Szomor György csatlakozott a csapathoz. Az ősbemutató december 13-án lesz Gödöllőn, Békéscsabán május 8-án mutatják be a darabot.
Fekete Péter az MTI-nek elmondta: azon dolgoznak, hogy az Orient Expresst Párizsban és Isztambulban is bemutathassák.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A Jókai Színház átvételről is döntött a békéscsabai közgyűlés

Volf Anna

Az élet zenéje

Buchmann-Horváth Emese

Baleset miatt késett az előadás a szolnoki Szigligeti Színházban

Bárány Anna

Sweeney Todd Kolozsváron

Volf Anna

Színházi világnap – Díjak a MASZK gálaestjén

Sándor Petra