Hírek, beszámolók

Az oroszlánkirály lett az év legtöbb bevételt hozó Broadway-darabja

Vége a Wicked verhetetlenségének a Broadway, hiszen 2004 óta először nem Stephen Schwartz musicale, hanem Az oroszlánkirály lett a legtöbb bevételt hozó előadás a New York-i Broadway-n. A Walt Disney-mesefilm nyomán született musical mintegy 97 millió dollárt (20,9 milliárd forint) hozott a konyhára az év eleje óta.
Az immár 16 éve futó musical már tavaly minden idők legjövedelmezőbb darabja lett a Broadway-n, és idén októberben átlépte az egymilliárd dolláros jegybevételi álomhatárt is. Az Operaház fantomja, a Macskák és a Chicago után jelenleg a negyedik a legtöbb előadást megért Broadway-produkciók sorában.

Az év második legtöbb bevételt hozó musicalje a The Book of Mormon című darab, amely 90,4 millió dolláros bevételt produkált az elmúlt 12 hónapban.
Azért a Wickednek is jutott egy rekord az év végére: az előadás összesen 3,2 millió dollárt hozott kilenc előadással egy hét alatt. A tizedik éve játszott musical az első Broadway-darab, amely több mint 3 millió dolláros jegybevételt produkált egyetlen – vasárnappal véget érő – hét alatt.

A The Broadway League színházi szakmai szervezet által közölt számadatok megugrása a megnövekedett jegyárak, a nagy érdeklődés, néhány színház nézőterének átrendezése és a prémium jegyáras ülőhelyek számlájára írható – adta hírül a BBC News.
Az oroszlánkirály sikere azért is figyelemreméltó, mert a darabnak 2006 óta otthont adó Minskoff Színház nem a Broadway legnagyobbika, öt nagyobb intézmény is működik a színházi negyedben. A Disney stúdió 1994-ben bemutatott filmjének színpadi változata a darab esetében rekordot jelentő 2,8 millió dolláros bevételt könyvelhetett el a múlt heti kilenc előadással.

forrás: MTI/VLM

Kapcsolódó tartalmak

Musical-operett segélykoncert Ajkán

admin

Az Isten pénze újra Baján

Vincze Dániel

Interjú Baranyai Annával

Sándor Petra

Jon Favreau rendezi Az oroszlánkirály játékfilmváltozatát

Buchmann-Horváth Emese

XVI. Keszthelyi Nyári Játékok – Sztárforgatag a Balaton parton

Buchmann-Horváth Emese