Hírek, beszámolók

Bemutatták a Viva Forever! musicalt Londonban

A Viva Forever című musical a kilencvenes évek egyik legsikeresebb lányegyüttese, a Spice Girls dalaira épül. A díszbemutatón mind az öt tag részt vett. A kritikusok fanyalogva fogadták a darabot.

Emma Bunton, Melanie Chisholm, Melanie Brown és Geri Halliwell, azaz Baby, Sporty, Scary és Ginger Spice együtt érkezett meg a premier helyszínéül szolgáló londoni Piccadilly Színház vörös szőnyegére, ahol rajongóikkal spontán közös éneklésbe kezdtek menten. Victoria Beckham, azaz Posh Spice csak később futott be, karöltve férjével, a futballsztár David Beckhammel és három gyermekükkel.

Melanie Chisholm azt nyilatkozta a sajtónak, egyáltalán nem tart a kritikusok ítéletétől. “Még ha az embereknek nem is tetszik a műsor, minket az sem érdekel, mert mi imádjuk a darabot.” A musical az együttes olyan slágereit vonultatja fel, mint a Wannabe, a Spice Up Your Life és a darab címéül is választott Viva Forever.

A történet egy Viva nevű tinédzserről szól, aki három barátjával együtt bekerül egy televíziós tehetségkutató műsorba. Mentoruk azonban váratlan döntéssel rukkol elő és elküldi a csapat három tagját, egyedül hagyva Vivát. A darab ezután részben erkölcsi meseként folytatódik, azt boncolgatva, hogy mi a fontosabb, a barátok, a család, vagy a hírnév, illetve mulattató görbe tükröt tart a valóságshow-műsorok elé. A zenés művet Jennifer Saunders, a Pusszantlak, drágám! című brit tévésorozat társszerzője írta, a producere pedig Judy Craymer volt, aki annak idején az ABBA Mamma Mia! című musicaljét is jegyezte.

A kritikusok a várakozásoknak megfelelően meglehetősen hidegen fogadták a musicalt. A The Mail szerint a karácsonyi szezon bukása lesz, és egy csillagot adott rá ötből, a The Express szerint egy félreértelmezett koncepcióról van szó, a The Mirror kritikusa klisésnek nevezte, a dialógusokat pedig ostobán üresnek tartja. Az egyedüli pozitív kritikát a The Sun közölte le, de ezt egy bevallottan Spice Girls-rajongó kritikus írta.

 

Forrás: index.hu

Kapcsolódó tartalmak

Made in Hungária: a hatvanas évek zenéje Zalaegerszegen

Sándor Petra

WE WILL ROCK YOU! – musical a Queen slágereivel

Buchmann-Horváth Emese

Vámpírok bálja 200. előadás

Sándor Petra

Koppány, a lázadó: Stohl András

Rechtenwald Kristóf

Emeljük a tétet – az Operett jövő évadának jelszava

admin