Hírek, beszámolók

Bendegúz Nap Vámpíréknál

2007. július 19-én a Vámpírok Produkció emlékezetes Bendegúz-napot tartott, melynek keretében vendégül látta a sajtó képviselőit, valamint az ország médiaszemélyiségeit.

A Budapesten nagy sikerrel bemutatott Vámpírok bálja című musical társulatának tagjai személyében talál nevelőszülőkre a Fővárosi Állatkert eleddig magányos denevére, Bendegúz.

Az Állatkerti alapítvány immár tizenöt éve gyűjt adományokat azzal, hogy felajánlja a nagyközönségnek állatai jelképes örökbefogadását. A kert lakói a népszerű aktusnak köszönhetően ma már több mint tízezer nevelőszülővel dicsekedhetnek, akik között számos közismert embert is találunk.

S hogy miért éppen Bendegúzra esett a musical-produkció választása? A denevérek talán titokzatos, vagy legalábbis annak vélt éjszakai életük miatt alakulhattak számos kultúra képzeletvilágában vámpírokká, másutt a gonoszul a lányok hajába kapaszkodó lényekkel azonosítják őket. A nem túl kedvező „píár” azonban ne tévesszen meg senkit, kedves, bolondos, szeretnivaló, esendő lényekről van szó – Bendegúz ebben pedig feltétlenül hasonlít Roman Polanski hőseire, így érthető a kis vérszívó denevér és a társulat közötti kölcsönös szimpátia kialakulása.

Az örökbefogadásra július 19-én, csütörtökön 14 órakor került sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a színpadi vérszívók vámpírfogakkal és denevér palásttal felvértezve találkoztak leendő rokonukkal.

A Bendegúz nap alkalmából a Vámpírok Bálja produkció az esti előadáson és az azt követő Bendegúz welcome partin vendégül látta barátait, kollegáit, a művészvilág és a média jeles képviselőit, ahol a meghívottak a színpadi vérszívókkal koccinthattak Bendegúz egészségére.

Az illusztris magyar és külföldi vendégek az alkalomhoz illő meghívót kaptak, amit itt tekinthettek meg:

Kapcsolódó tartalmak

Valahol Európában – Magyar Színház

Buchmann-Horváth Emese

A Viva la Musical A Társulat sajtótájékoztatóján járt!

admin

A nyomorultak. Közönségtalálkozó a REÖK-palotában

Rechtenwald Kristóf

Csoportterápia Egerben

Vincze Dániel

Az Operaház Fantomja 700. jubileumi előadás (Madách Színház, 2013. november 9.)

Czibulka Stella