Hírek, beszámolók

Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház új ügyvezető igazgatója

A Miskolci Nemzeti Színház igazgatóságának közleménye szerint Béres Attila a teátrum új ügyvezető igazgatója. Az eddigi megbízott ügyvezető Szabó Mátét a színház művészeti vezetői posztjárja nevezték ki.

Miskolci Megyei Jogú Város közgyűlése 2015. június 18-i rendes ülésén ellenszavazat nélkül Béres Attilát választotta meg a Miskolci Nemzeti Színház ügyvezető igazgatói posztjára. A megbízás időtartama 2015. június 19-től 2020. január 31-ig szól.  Az új igazgatót egyhangúlag, 28 igen szavazattal választották meg Miskolc város önkormányzati képviselői, zárt ülésen.

A Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói pályázatát korábban szakmai bizottság értékelte, a jogszabályoknak megfelelően. A szakmai bizottság az Előadóművészeti Iroda, a helyi polgármesteri hivatal és a szakszervezet képviselőinek részvételével június 15-én, kedden tartotta meg ülését. A testület tagjai 5 igen szavazat és 1 tartózkodás mellett támogatták Béres Attila pályázatát.

A színház művészeti vezetője Szabó Máté, a színház eddigi megbízott ügyvezető igazgatója lesz. Tovább folytatja munkáját a művészeti tanács, melynek tagjai az ügyvezető igazgató, a művészeti vezető, valamint a teátrum állandó rendezői: Keszég László, Rusznyák Gábor és Szőcs Artúr.F

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Kapcsolódó tartalmak

Híres világutazók a Margitszigeten

Buchmann-Horváth Emese

Hét új bemutatóval várja a közönséget a Centrál Színház az új évadban

Volf Anna

A Whiplash rendezőjének musicaljével nyit a velencei filmfesztivál

halasi.vivien

Koldusopera – Békéscsabai Jókai Színház

Buchmann-Horváth Emese

Hatvan millió forinttal segíti a Hevesi Sándor Színház munkáját Zalaegerszeg városa

Volf Anna