Hírek, beszámolók

Broadway-előadás az interneten

A László Miklós Illatszertár című vígjátéka alapján készült She Loves Me című musicalt június 30-án láthatták a felhasználók.

A Laura Benanti, Zachary Levi és Jane Krakowski nevével fémjelzett musical az 1930-as években játszódik egy illatszerboltban, amelynek két alkalmazottja nem is sejti, hogy egymással folytat romantikus levelezést.

A nyolc Tony-díjra jelölt előadás – amely David Rockwellnek hála meg is kapta a legjobb látványért járó trófeát -, július 10-ig fut a Studio 54-ben a Roundabout Theatre Company társulat előadásában – írta a The Hollywood Reporter című filmes portál.

Az internetezők június 30-án nézhették meg először a darabot a BroadwayHD szolgáltatás révén, 9,99 dollárért (2700 forint). A közvetítés után az előadásról készített felvétel bekerült a szolgáltatás könyvtárába.

László Miklós 1936-ban írt Illatszertár című vígjátékának első filmváltozata 1940-ben készült The Shop Around the Corner címmel, James Stewart és Margaret Sullavan főszereplésével. A második változat, az 1949-ben In the Good Old Summertime címmel filmre vitt musical sztárja Judy Garland volt, míg az 1998-as A szerelem hálójában (You’ve Got Mail) főszerepeit Tom Hanks és Meg Ryan alakította.

A Jerry Bock, Sheldon Harnick és Joe Masteroff által adaptált She Loves Me című többször felújított musicalt először 1963-ban mutatták be New Yorkban. A Studio 54-ben futó mostani előadást Scott Ellis rendezte és Warren Carlyle koreografálta.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

VAMP – Interjú Lőrincz Leventével

Sándor Petra

Ghost sajtótájékoztató – Budapesti Operettszínház (2013.05.07.)

Buchmann-Horváth Emese

Mamma Mia! – interjú Simon Bogival

Mezőfi Orsolya

Kozma Orsi – Saját hangon énekelni

Buchmann-Horváth Emese

Jövőre, Veled, Itt és Szilveszteri gála az Operettszínházban (2016)

Buchmann-Horváth Emese