Hírek, beszámolók

Budapesti Nyári Fesztivál 2011

Több mint színház: Élmény!” szlogennel indul júniusban ismét a nyár legszínesebb fesztiválja Budapesten, amely több mint száz eseménnyel, látványos, egyedi és gazdag kulturális programokkal várja látogatóit.

A BNYF néhány kiemelt program ajánlata:

 

* GOCOO Japán taiko dob-show – koncert a Margitszigeten

Az Európában turnézó világhírű együttes, a Mátrix2 film zenekara, látványos, misztikus, show-koncerttel vendégszerepel a Margitszigeten – csak egyszeri alkalommal!

* Színházi szemle a Városmajorban! Júniustól augusztusig közel negyven válogatott, szórakoztató színházi előadás, valamint a Pest Budára költözik! ez évi sorozatában aPesti Magyar Színház négy sikerdarabjávalszerepel a Budapesti Nyári Fesztiválon.

* Mindörökké Liszt! Koncert Edvin Martonnal és sztárvendégeivel

Klasszikustól a popig. Zongorán, hegedűn és énekhangon. Közreműködnek: Fülei Balázs zongoraművész, Edvin Marton hegedűművész, Janicsák Veca és a 120 tagra bővített Szent István Király Szimfonikus Zenekar Záborszky Kálmán vezetésével.

* Európai Uniós Táncház Fesztivál

Táncos Szigetcímmel 10 órától éjfélig, 25 ország közel 400 táncművésze részvételével. Délelőtt Táncos Séta, napközben nemzetiségek táncainak tanítása és vásár, este Ünnepi Gála a nagyszínpadon.  

* Claude-Michel Schönberg – Alain Boublil: A nyomorultak (musical)

Mindenidők legsikeresebb musicalje, fantasztikus kiállításban a Margitszigeti Nagyszínpadon. Sztárénekesek: Feke Pál, Egyházi Géza, Puskás Péter, Koós Réka, Miller Zoltán, Makrai Pál, Simon Boglárka, Fejes Szandra

* Kodály Zoltán: Háry János (daljáték)

A nagyotmondó és nagyot álmodó, az osztrák császár és császárné legkedveltebb huszára, Napóleon legyőzője, a legsármosabb magyar katona, Háry János fantasztikus történetét, esküvőjét mutatjuk meg Önöknek egy nem mindennapi új produkcióban, Vidnyánszky Attila rendezésében.

* Carl Orff: Carmina Burana (balett)

Tánc show Juronics Tamás koreográfiájában a Szegedi Kortárs Balett, a Dohnányi Zenekar és énekkar Hollerung Gábor karnagy vezetésével, kiváló táncos és énekes szólisták közreműködésében.

* Egy bohém rapszódiája!Koncert-színház Freddie Mercury emlékére. Sztárénekesekkel a Queen zenekar egykor legendás énekeséről. Fellépnek: Serbán Attila, Szomor György, Tóth Vera, Tóth Gabi, Puskás Péter

* Miklós Tibor – Szomor György: Robin Hood (musical)

A 2010-es év sikerprodukciója sztárfellépőkkel, ismét a Margitszigeten! Főbb szereplők: Kovács Áron, Andrádi Zsanett, Puskás Péter, Gesztesi Károly

* Állami Népi Együttes Ecseri lakodalmas(néptánc)

Megalakulásuknak 60. évfordulóját ünnepli az Állami Népi Együttes: újra színpadra kerül az Ecseri lakodalmas és a legújabb sikerdarab, a Naplegenda. Közreműködik a Szolnoki Szimfonikusok Zenekara és Énekkara és az együttes saját népi zenekara.

* I LOVE MARGITSZIGET!12 hétvégén interaktív ingyenes családi események helyszíne a Margitszigeti színház és környezete. Egész napos programok a kultúra, sport és kikapcsolódás jegyében, a természeti és épített örökségünk védelmében, a velünk élő és örökölt történelem.

 

forrás:www.szabadter.hu

 

Kapcsolódó tartalmak

Indiana Jones az űrben – A bolygó hollandival nyit a Szegedi Szabadtéri pénteken

Buchmann-Horváth Emese

Elhalasztják a Rebecca amerikai premierjét

Buchmann-Horváth Emese

David Bowie musicalsikere New Yorkban

Volf Anna

Agria Nyári Játékok musicalek júniustól szeptemberig

Sándor Petra

Billy Elliot az Erkel Színházban

Volf Anna